Hizbollah on hyökännyt Israeliin 200 ohjuksella – Israel pommittaa Etelä-Libanonia

Hizbollah kertoo käyttäneensä räjähtäviä drooneja kahdeksaan Israelin sotilaskohteeseen. Israelin armeija sanoi tiistai-iltapäivällä vastaavansa hyökkäykseen pommittamalla Etelä-Libanonia.

Libanonissa toimiva äärijärjestö Hizbollah kertoo iskeneensä Israelin puolelle 200 ohjuksella, kertoo uutistoimisto AFP. Hizbollah kertoo käyttäneensä iskussa myös 20:tä droonia, sanoo israelilaislehti Haaretz.

AFP:n mukaan Hizbollah kertoo käyttäneensä räjähtäviä drooneja kahdeksaan Israelin sotilaskohteeseen. Hizbollahin isku tehtiin päivää sen jälkeen, kun Israel surmasi järjestön korkea-arvoisen komentajan.

– Osana vastaustamme (Israelin) hyökkäykseen ja vihollisen tekemään salamurhaan taistelijamme tekivät ilmahyökkäyksen räjähtävillä drooneilla, Hizbollahin lausunnossa sanotaan.

Israelin armeija puolestaan sanoo, että Golanin kukkuloita kohti on viime tuntien aikana laukaistu noin 200 ammusta. Israel on torjunut osan näistä, armeija tiedottaa.

Israelin mukaan se hyökkää parhaillaan Etelä-Libanoniin, josta iskut Golanin kukkuloille sen mukaan tehtiin.

Hizbollahin iskujen aiheuttamista vaurioista ja mahdollisista uhreista ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Israel ja Hizbollah ovat tulittaneet toisiaan viime syksystä lähtien raja-alueella lähes päivittäin. Viime viikkoina jännitteet ovat lisääntyneet, ja tilanteen on pelätty kärjistyvän täysimittaiseksi sodaksi.

Israelin puolustusministeri Yoav Gallant sanoi kesäkuun lopulla, ettei Israel halua sotaa Libanonissa, mutta että Israel on valmis aiheuttamaan massiivista vahinkoa Hizbollahille, jos diplomatia epäonnistuu.

– Me voisimme viedä Libanonin takaisin kivikaudelle, mutta emme halua tehdä sitä, hän sanoi.

Gallant sanoi tuolloin Israelin tappaneen viime kuukausina yli 400 Hizbollahin "terroristia".

Lue myös:

    Uusimmat