Some innosti Davidin, 27, ottamaan täytettä huuliinsa – on nyt käyttänyt kymppitonneja ulkonäköönsä eikä aio lopettaa

2:32imgKATSO VIDEO: Kävimme kysymässä, mitä helsinkiläiset ajattelevat pistoshoidoista – oletko samaa mieltä?
Julkaistu 26.08.2022 20:27

Valpuri Haapala

valpuri.haapala@mtv.fi

Australialainen David Kosir on käyttänyt kymppitonneja kauneusleikkauksiin ja pistoshoitoihin. Innoittajakseen parikymppinen mies nimeää sosiaalisen median.

Nukkemaista ulkonäköä tavoitteleva David Kosir, 27, on käynyt läpi useita kosmeettisia toimenpiteitä. Tähän mennessä miehen muodonmuutos on tullut maksamaan noin 70 000 dollaria. Euroiksi muutettuna summa on suunnilleen sama.

Rahan David on käyttänyt mediatietojen mukaan täyteaineisiin, nenäleikkaukseen, hammaskuoriin, hiussiirteisiin, kasvohoitoihin, pisamien poistoon sekä botoxiin. Osan toimenpiteistä hän on teettänyt ulkomailla, ja matkustaminen tuo loppulaskuun oman lisänsä.

David ei ole vieläkään tyytyväinen ulkomuotoonsa vaan suunnittelee viittä eri operaatiota muokatakseen kasvojaan haluamaansa muotoon.

David puhuu somessa avoimesti ulkonäkönsä rahallisesta hinnasta. Jos video ei näy, voit avata sen tästä.

Lue myös: Plastiikkakirurgi poisti potilaaltaan 45 vuotta vanhat rintaimplantit – tältä ne näyttivät

Sosiaalinen media luo ulkonäköpaineita

New York Postin mukaan Davidin innoittajana on toiminut sosiaalinen media. Aluksi mies testasi täyteaineita huuliinsa, sitten poskiinsa ja seuraavaksi leukaansa. Ensimmäinen pysyvä toimenpide oli nenäleikkaus, jossa hän kävi vuonna 2021.

– Alun perin minulla ei ollut oikeastaan suunnitelmia, mutta en koskaan pitänyt nenästäni, joten sen halusin korjata, David sanoo.

Kauniita ihmisiä ja erilaisia esteettisiä toimenpiteitä tuputtava sosiaalinen media sai Davidin jatkamaan tiellään. Sosiaalinen media aiheuttaa tutkitusti ulkonäköpaineita, ja ulkonäön muokkaaminen muuten kuin meikillä onkin arkipäiväistynyt. Kauneusleikkaukset ovat vähitellen yleistyneet niin Suomessa kuin muualla maailmassa. Suomessa tehdään vuosittain arviolta 20 000–50 000 kauneusleikkausta.

Lähes räjähdysmäistä on ollut pistoshoitojen suosion kasvu, ja niistä ovat innostuneet myös nuoremmat kuin kauneusleikkauksiin hakeutuvat.

Operaatioihin voi jäädä koukkuun. Usein kauneusleikkauksissa ravaamisen taustalla vaikuttaa kehonkuvan häiriö. Leikkauksista ja pistoksista voidaan toivoa apua kielteiseen minäkuvaan, mutta ne eivät tepsi psyykkisin ongelmiin. Arvet ja ei-toivottu lopputulos voivat johtaa tyytymättömyyden kierteeseen, kertoo Psychology Today.

Lue myös: Crista, 20, on viimein tyytyväinen takapuoleensa – takana vuosien tuska pieleen menneestä pakaraoperaatiosta: "Kyllä se oli iso shokki, että tähän voi oikeasti kuolla"

Esteettisten hoitojen riskit

Ulkonäön muokkaaminen voi tulla kalliiksi niin taloudellisesti kuin inhimillisesti. Vaikka kauneusleikkauksista on tullut yhä turvallisempia, liittyy kaikkeen kirurgiaan riskejä. Erityisen vaarallisia operaatioita ovat brasilialainen pyllynkohotus ja peniksen paksunnos.

Myös pistoshoitoihin liittyy riskejä, esimerkiksi vakavan allergisen reaktion mahdollisuus. Täyteainehoidoista erityisen vaarallisen tekee se, että niitä saa ostaa ja pistää kuka tahansa.

Lue myös: Huomiota herättävä muodonmuutos: Ovatko Andrean huulet maailman muhkeimmat?

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!

Ovatko ulkonäöstään huolta pitävät miehet miehekkäitä? Alla olevalla videolla Mikael Renwall vastaa viiteen yleiseen väittämään esteettisistä hoidoista.

1:44imgKATSO VIDEO: Mikael Renwall vastaa viiteen yleiseen väittämään esteettisistä hoidoista.

Lähteet: New York Post, Daily Mail, @plasticbotchedboy/TikTok, Psychology Today

Tuoreimmat aiheesta

Kauneusleikkaukset