Emilia inspiroitui TikTokin maalaushaasteesta ja päätti itsekin maalata vartaloaan juhlistavan taulun. Sitten eteen ilmaantui pikkuinen ongelma: maali ei lähtenytkään ihosta irti...
Akryylimaali ei aina lähde ihosta vedellä. Emilialle tämä selvisi kantapään kautta: hän maalasi vartaloaan apuna käyttäen upean sisustustaulun, mutta punainen maali takertuikin turhan innokkaasti hänen takapuoleensa.
– Sain inspiraation maalaukseen TikTok-sovelluksessa levinneestä haasteesta, Emilia, 24, kertoo MTV Uutisille.
– Maalaan satunnaisesti inspiraation iskiessä tauluja, mutta normaalisti tyylinä on abstrakti taide. Käytän usein myös glitteriä maalauksissa, se antaa mielestäni tosi kivan lisän. Taulut sitten kimaltelevat riippuen siitä, mistä suunnasta niitä katsoo.
Haasteen idea on jakaa kehopositiivisuutta
TikTokin haastevideoissa naiset maalaavat tauluja omaa vartaloaan apuna käyttäen; ohessa käytetään hashtageja #bodypaintchallenge tai #bodypaint. Vaikka Emilia ei olekaan aktiivinen TikTok-käyttäjä, videot tekivät vaikutuksen. Hän päätti kokeilla maalausta itsekin.
– Kyseisen haasteen idea on jakaa kehopositiivisuutta ja auttaa naisia rakastamaan omia vartaloitaan juuri sellaisena kuin ne ovat, taiteen muodossa. Osa miehistäkin on tähän osallistunut, ja lopputulokset ovat olleet aika hauskoja.
Haasteessa voi käyttää apuna esimerkiksi kättä tai jalkaa, mutta osa toteuttajista on heittäytynyt maalauskankaalle alastomina. Emilia päätti maalata istuvan naisen omaa takapuoltaan apuna käyttäen.
Emilia maalaa tavallisesti abstrakteja töitä. Kuva Emilian kotialbumista.Kuva Emilian kotialbumista
Maali istui tiukasti ihossa
Taulun taustan Emilia maalasi mustaksi; sitten hän suti takareidet, takapuolensa sekä toisen pohkeen pehmeällä pensselillä punaiseksi. Seuraavaksi tarvitsikin vain pyllähtää taulupohjan päälle.
– Siitä kierin ylös. Oli tosi vaikeaa sotkematta joka paikkaa! Menin äkkiä pesulle, ja koko suihku täyttyi punaisesta väristä. Olin ihan varma, että maali lähti kaikkineen.
Suihkunraikasta Emilia kuitenkin odotti yllätys: kaikki maali ei lähtenytkään ihosta vedellä.
– Tuli sellainen fiilis, että voi ei, mitähän sitä nyt tekisi. Jatkoin kuitenkin maalauksen tekoa, sillä siitä puuttuivat vielä kädet ja jalat, oli helpompaa tehdä taulu kahdessa osassa, Emilia kuvaa.
– Ravasin maalisena pitkin taloa ja ihmettelin, että kuinka typerä idea oli käyttää akryylimaalia, joka on märkänä vesiliukoinen, mutta kuivana vedenkestävä!
Anoi apua Facebookista
Maalausurakan jälkeen vaikutti siltä, että punainen maali on tullut iholle jäädäkseen. Sitten Emilia sai idean.
Emilia on jäsenenä Facebook-ryhmässä, jossa keskustellaan myös taiteesta ja käsitöistä. Hän päätti julkaista kuvan itsestään saadakseen apua maalin poistamiseen.
Maali ei irronnutkaan. Kuva Emilian kotialbumista.Kuva Emilian kotialbumista
Punertava takamus poiki valtavasti vinkkejä: ihonpuhdistukseen ehdotettiin kaikkea asetonista tinneriin, tärpättiin, palasaippuaan ja vauvaöljyyn.
– Sain valtavasti apua maalien poistoon, ja ihania kommentteja ja kehuja maalauksesta. Osa myös otti neuvosta vaarin ja lähti itsekin maalaamaan vastaavanlaisia tauluja, se on mielestäni ihan huippua, Emilia sanoo.
"Kyllä siinä koko päivä meni aina välillä maaleja pois hinkaten"
Iho puhdistui lopulta useamman keinon yhdistelmällä. Emilia hankasi sitä ensin suihkussa palasaippualla, ja pehmensi maalia sitten vauvaöljyllä.
– Lopuksi otin käyttöön kynsilakan poistoaineen ja varovasti hinkkasin loput maalit pois sillä ja vanulapulla. Lopuksi piti ottaa avomies apuun, kun ei ihan taipunut joka paikkaan, hän kuvailee.
– Kyllä siinä koko päivä meni aina välillä maaleja pois hinkaten. Eiväthän ne periaatteessa olisi haitanneet, vaikka olisivat jääneet iholle, mutta pelkäsin, että huonekalut sotkeentuvat.
Taulu koristaa avomiehen pelinurkkausta
Emilia teki taulun aviomiehelleen. Lahja on ollut mieluinen.
Valmis maalaus. Kuva Emilian kotialbumista.Kuva Emilian kotialbumista
– Hän on tosi ylpeä taulusta, ja sopiva paikka sille löytyikin. Se koristaa avomieheni pelinurkkausta, Emilia sanoo.
Hän toivoo, että muutkin intoutuisivat kokeilemaan oman vartalon käyttämistä taidetyössä – tosin mieluiten lasten sormivärejä tai kasvivärejä käyttäen.
– Uskon, että kyseinen haaste levittää kehopositiivisuuden ilosanomaa ja antaa inspiraatiota muillekin naisille olla ylpeitä ja rakastaa omaa vartaloaan.