Sota jatkuu, koska länsi on heikko, sanoo Pekka Toveri: "Kaikki rajoitteet pois"

Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaan on kulunut pian kolme vuotta. Vaikka Ukrainan häviämisestä puhutaan ajoittain paljon, niin löytyy maalta tarvittavaa voitontahtoakin. Kestävyys ratkaisee, muistuttaa puolustusvoimien entinen tiedustelupäällikkö Pekka Toveri.

Kesäkuussa europarlamenttiin noussut Pekka Toveri (kok.) nähtiin tänään Helsingin Senaatintorilla, koska yksi Pohjoismaiden suurimmista avustussaattueista starttaa sieltä pian kohti Ukrainaa.

Kyseessä on vapaaehtoisvoimin kerätty avustuslasti. Lastissa on lahjoituksia noin miljoonan euron edestä – aina paloautoista sammutusvaahtoon ja sukelluspukuihin.

Saattueen taustalla toimii suomalaista apua Ukrainaan vievä vapaaehtoistiimi, Zero Line Finland ry. Toveri toimii avustussaattueen suojelijana.

Toveri pitää tärkeänä, että vapaaehtoiset astuvat esiin hädän hetkellä.

– Jos ukrainalaiset jaksavat päivittäin olla venäläisten tulen alla ja kaivaa omaisiaan talojen raunioista kolmatta vuotta putkeen, niin kai me jaksamme vähän tehdä Ukrainan eteen.

Toveri sanoo MTV Uutiset Livessä, että Venäjän pitkään jatkunut hyökkäyssota on lännen pysäytettävissä.

 – Sota on jatkunut näin pitkään, koska länsi on heikko.

Entinen tiedustelupäällikkö kiteyttää, että länsi on antanut Ukrainalle tukea ripotellen ja tilanteisiin nähden liian myöhään. Tämä on johtanut siihen, että Ukraina velloo pitkässä sodassa.

Millaisella lännen strategialla Ukraina olisi jo voittanut sodan? Toimittaja Sanna Ketola kysyy jutun alussa olevalla videolla.

Lue myös:

    Uusimmat