Suomalainen siipikarjanliha sai vientiluvan Etelä-Koreaan – myyntivaltteina hyvä eläintautitilanne ja antibiootittomuus

AOP Kana, broileri, siipikarja
Etelä-Korea on hyväksynyt siipikarjanlihan tuonnin Suomesta. Kuvituskuvan kanala ei liity juttuun./All Over Press
Julkaistu 21.01.2022 12:41

MTV UUTISET - STT

Etelä-Korea on hyväksynyt siipikarjanlihan tuonnin Suomesta, kertoo maa- ja metsätalousministeriö. Ministeriön mukaan Etelä-Korea ilmoitti tänään, että vienti Etelä-Korean viranomaisten hyväksymistä vientilaitoksista voi alkaa heti.

Lihateollisuus on arvioinut vientiluvan olevan erittäin merkittävä suomalaiselle siipikarjateollisuudelle.

Noin 52 miljoonan asukkaan Etelä-Koreaan viedään jo esimerkiksi sianlihaa ja maitotuotteita. Sianlihan osalta Etelä-Korea on Kiinan jälkeen toiseksi tärkein viennin kohdemaa. Vuonna 2020 Suomesta vietiin Etelä-Koreaan sianlihaa 15,5 miljoonan euron edestä.

Lue myös: Sikatilallisten ahdinko kasvaa ¬– lihaa tuotetaan nyt tappiolla: ”Voi olla, että nyt tulee lopettamisten ennätysvuosi”

Antibiootittomuus on myyntivaltti

Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikön Jaana Husu-Kallion mukaan suomalaisen siipikarjanlihan myyntivalttina on Suomen hyvä eläintauti- ja salmonellatilanne sekä antibioottivapaus.

Vientilupia Etelä-Koreaan haetaan myös useille muille elintarvikkeille. Tällä hetkellä käynnissä on markkinoillepääsyhankkeita, jotka koskevat kananmunia ja munatuotteita, äidinmaidonkorviketta, voita ja jäätelöä.

Siipikarjanlihan vientiluvan hakeminen Etelä-Koreaan käynnistettiin jo vuonna 2007, mutta varsinainen työ päästiin aloittamaan vasta vuonna 2016. Kuluneiden vuosien aikana Etelä-Koreaan on toimitettu laajoja selvityksiä Suomen viranomaisvalvonnasta, eläintautitilanteesta ja elintarviketurvallisuudesta.

Etelä-Korean viranomaiset suorittivat markkinoillepääsyyn liittyvät tarkastusmatkat Suomeen vuosina 2017 ja 2021.

Lue myös: Lintuinfluenssa piinaa yhä luonnonvaraisia lintuja Etelä-Suomessa – sinisorsa ja tundrahanhi sairastuivat Helsingissä

Tuoreimmat aiheesta

Maatalous