Nyt puhuu kohunyrkkeilijän seuraava olympiavastustaja: "Jos hän on mies..."

Sukupuolikiista ravistelee olympialaisia 0:44
Sukupuolikiista ravistelee olympialaisia – tästä on kyse.

Naisten nyrkkeilyssä suuren kohun keskelle joutunut Imane Khelif kohtaa lauantaina unkarilaisen Anna Luca Hamorin Pariisin olympialaisten puolivälierissä. Hamori ei pelkää Khelifin kohtaamista tai välitä algerialaisen ympärillä vellovista puheista.

Khelifin torstainen ottelu Italian Angela Carinia vastaan päättyi vain muutaman iskun jälkeen, 46 sekunnissa. Carini sanoi kamppailun olleen epäreilu, ja ettei häntä oltu koskaan lyöty yhtä kovaa.

Kamppailu on kiihdyttänyt puheita, joiden mukaan Khelifin ei pitäisi otella naisten sarjassa. Khelifi hylättiin viime vuoden nyrkkeilyn MM-turnauksessa ennen loppuottelua, koska hän ei läpäissyt kansainvälisen nyrkkeilyliiton (IBA) sukupuoleen liittyvää kelpoisuuskoetta.

Hamori ei kuitenkaan ole tilanteesta huolissaan. Unkarin olympiahistorian ensimmäinen naisnyrkkeilijä kukisti australialaisen Marissa Williamson Pohlmanin edellisellä kierroksella ja lähtee itsevarmana Khelifin kimppuun.

– En ole peloissani. Jos hän on mies ja voittaisin, olisi kyseessä vain entistä suurempi voitto minulle, Hamori kommentoi ABC Newsin mukaan.

– Yritän olla käyttämättä puhelinta ennen ottelua. En halua välittää kommenteista, jutuista tai uutisista. Haluan vain keskittyä itseeni. Tein näin ennen kahta edellistä otteluani, joten uskon, että tämä on avainasia minulle.

Kun Hamorilta kysyttiin Carinin päätöksestä luovuttaa Khelifiä vastaan, ei unkarilaisnyrkkeilijä voinut kuin kohauttaa harteitaan.

– Se oli hänen päätöksensä. En ymmärrä sitä, koska ajattelin, että jokainen nyrkkeilijä ajattelee kuin minä, eikä koskaan luovuta. Mutta se oli hänen valintansa ja elämänsä. Tiedän vain, että haluan toimia omassa elämässäni toisin.

Olympiakomitea (KOK) on puolustellut Khalifin ja vastaavasti MM-kisoista hylätyn Taiwanin Lin Yu-tingin osallistumista Pariisin kisoihin. IBA:n kanssa ilmiriitaan ajautunut KOK pitää MM-kisoissa nähtyä hylkäyspäätöstä mielivaltaisena.

Lue myös:

    Uusimmat