Suomalaislegendan ikivanha MM-ralliennätys on vaarassa – Sébastien Ogier hakee hyvitystä

Ei herkille! MM-rallitähti karmeassa tilanteessa – koira keskellä tietä 0:16
Video ei herkille! MM-rallitähti Thierry Neuville kammottavassa tilanteessa testi-ek:lla Portugalissa: "Koira oli keskellä tietä"

Toyotan Sébastien Ogier tavoittelee viikonloppuna ennätyksellistä kuudetta voittoaan Portugalin MM-rallissa.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Sardinian MM-ralli 30.5.-2.6.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Yhden välivuoden jälkeen Portugaliin palannut Ogier jakaa viidellä voitollaan ennätyksen suomalaislegena Markku Alénin kanssa. Molemmat saavuttivat ensimmäiset MM-rallivoittonsa juuri Portugalissa; Alén vuonna 1975 Fiatin ratissa, Ogier vuonna 2010 Citroënilla.g

Alénin neljästä muusta voitosta kolme seuraavaakin (1977, 1978 ja 1981) tulivat Fiatilla, viimeinen (1987) Lancialla. Ogier oli Citroënilla ykkönen toistamiseen jo 2011, ja muut voitot tulivat Volkswagenilla (2013 ja 2014) sekä Fordilla (2017).

– Tämä on ralli, josta olen aina nauttinut ja joka on tuottanut minulle suurta menestystä, vaikka toisaalta kaksi vuotta sitten viikonloppu täällä oli katastrofaalinen. Se oli yksi huonoimmista viikonlopuista koko urallani. Toivon pärjääväni tällä kertaa paljon paremmin, Ogier sanoi belgialaisen yleisradioyhtiö RTBF:n mukaan.

Vuonna 2022 Ogier keskeytti Portugalissa ensimmäisen kerran jo perjantaina iltapäivällä, kun hän starttasi päivän toiselle lenkille yhdellä vararenkaalla ja kärsi kaksi rengasrikkoa. Lauantaiaamuna ranskalaismestari ajoi ulos oman ajovirheensä seurauksena.

Ogierin edellisestä voitosta Portugalissa on kulunut jo seitsemän vuotta, eli Alénin voittoennätys on vaarassa jo viidettä kertaa. Nyt sitä jahtaavalla Ogierilla on perjantaille erinomainen lähtöpaikka (viides), joskaan ei aivan niin hyvä kuin vaikkapa tallikaveri Kalle Rovanperällä (seitsemäs) tai Hyundain Dani Sordolla (yhdeksäs).

Lisäksi pienen kysymysmerkin 40-vuotiaan ranskalaisen voittohaaveiden ylle heittää se tosiasia, että Ogier on, Sordon tapaan, kilpaillut soralla viimeksi kahdeksan kuukautta sitten Kreikassa.

– Mutta meillä oli hyvät testit, ja odotan rallia innolla.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat