Suomalaisurheilijalla karmeaa epäonnea kaluston kanssa: "Ihan pieleenhän se meni"

Pariisin olympialaisten maantiepyöräilyn aika-ajossa sijalle 30 jäänyt Anniina Ahtosalo törmäsi pahoihin teknisiin vaikeuksiin jo parin kilometrin ajon jälkeen. Pian eteen tuli lisää vastoinkäymisiä.

Ahtosalolta odotettiin mahdollisesti sijoitusta kymmenen joukkoon hänelle varsin hyvin sopivalla katureitillä, mutta kahden pyörän kanssa vastaan tulleet ongelmat pakottivat hänet ottamaan maantieajoon tarkoitetun hitaamman pyörän käyttöönsä.

– Ihan pieleenhän se meni, Ahtosalo naurahti maaliintulon jälkeen.

– Ensimmäisen kahden kilsan aikana meni eturengas puhki, ja jouduin vaihtamaan siinä pyörää. Sitten siinä oli vielä ongelmaa toisenkin pyörän kanssa, niin pysähdyin toisen kerran, ja ja koetin saada sitä toimimaan. Lopulta vaihdoin sitten tähän pyörään.

Toisessa pyörässä tuli ongelmia vaihteiden kanssa. Ahtosalo ei muista joutuneensa kertaakaan aiemmin vaihtamaan pyörää näin usein kisan aikana.

– Olin jumissa isoimmalla välityksellä. Se oli liian iso, että olisin pystynyt ajamaan sillä loppuun asti. Viimeiset 20 kilsaa ajoin tällä maantiepyörällä, joka on tosi paljon hitaampi.

Sateisilla Pariisin kaduilla tapahtui paljon kaatumisia, joilta Ahtosalo uskoo välttyneensä lähinnä teknisten ongelmien takia.

– Sanotaan, että kun olin tällaisen helpommin ajettavan ja vähän hitaamman pyörän kyydissä, niin vaaratilanteilta vältyttiin sen ansiosta. Ei ollut mitään ongelmia liukkauden suhteen.

– Ei ollut kaatumisia, mutta välineistö nyt petti pahemman kerran. Oli kaikki pyörät käytössä. Kolme pyörää on täällä mukana, niin kaikilla tuli ajettua, Ahtosalo totesi.

Ahtosalo kilpailee Pariisissa vielä maantieajossa viikon kuluttua sunnuntaina. Sen reittiä hän ennakoi erittäin haastavaksi.

– Revanssin paikka, sanotaan näin. Nyt jäi aika paljon hampaankoloon. Jos pääsisi sieltä ottamaan, mihin on oikeasti tsäänssit.

Aika-ajon olympiakultaa voitti ylivoimaisella suorituksella Australian Grace Brown. Ahtosalo jäi hänestä 32,4 kilometrin matkalla lähes viisi ja puoli minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat