Suomen EM-pronssimitalisti linjattiin ulos olympiakoneesta: "Urani isoin pettymys"

Sulkapallon suomalaislupaus Joakim Oldorff sai kuukauden sisään kokea urheilijan huippua ja aallonpohjaa, kun huhtikuista loistosuoritusta EM-kisoissa seurasi viimeviikkoinen ilmoitus olympiavalinnasta. Oldorff, 21, jäi varamieheksi, kun Olympiakomitea julisti Kalle Koljosen, 30, Pariisin kisakoneeseen.

Oldorffin mainio EM-turnaus Saksan Saarbrückenissä päättyi välierätappioon Tanskan Anders Antonsenille, maailmanlistan neloselle. Pronssi kuitenkin tuli kotiinviemisiksi, ja se oli sulkapallossa Suomen toinen aikuisten henkilökohtainen EM-mitali. Ensimmäisen otti Koljonen vuoden 2021 EM-kisoissa, pronssisen silloinkin.

– Olympialaisista jääminen on varmasti urani isoin pettymys tähän mennessä. Olisin kovasti halunnut sinne. Tuo EM-pronssi on tähänastisen uran paras saavutus, ja fiilikset ovat olleet ristiriitaiset: lyhyen ajan sisään tosi hyvä menestys ja iso pettymys, Oldorff kuvaili tiistaina nauttiessaan EM-mitalikahvit ja -kakut Helsingissä järjestetyssä tilaisuudessa.

Koljosen valintaa perusteltiin paremmalla olympiarankingilla ja Suomen sulkapalloliiton esityksellä. Ehdokkaiden tasaisuudesta kertoo sekin, että Koljosen ranking on 57 ja Oldorffin 59.

– Minun annettiin ehkä ymmärtää, että pallo on enemmän olympiakomitealla ja liitto ei ole tehnyt mitään esitystä. Ja kun selvisi, että liiton esitys vaikutti paljon, se tuli minulle vähän yllätyksenä. Ja rankingiakin siinä katsottiin myös. Mutta olisin ehkä toivonut enemmän kokonaisvaltaisempaa (näkemystä).

Pettymyksen takaa paistaa kuitenkin kova usko tulevaisuuteen. Kun kisakone Los Angelesin kesän 2028 olympialaisiin lähtee, aikoo Oldorff olla kyydissä.

– Vaikka tämä olikin pettymys, sain ehdottomasti lisää motivaatiota. Tuli tunne, että seuraavan kerran haluan ehdottomasti olla se, joka pääsee kisoihin. Ja selvästi, ettei jää näin pienestä kiinni, tänä vuonna vielä ranking-listan 50 kärkipelaajan joukkoon nousua havitteleva nuori mies päättää.

Lue myös:

    Uusimmat