Suomi perässä – pääministeri Orpolle tiukka kysymys olympialaisissa: "Olen siitä hyvin perillä"

Pääministeri Petteri Orpo MTV:n haastattelussa olympialaisissa – "Lähetin presidentti Macronille onnittelut" 4:40
Pääministeri Petteri Orpo MTV:n haastattelussa olympialaisissa – "Lähetin presidentti Macronille onnittelut."

Pääministeri Petteri Orpo tapasi Pariisin matkustanutta olympiamediaa Suomen Ranskan-suurlähetystössä lauantaina. MTV Urheilun haastattelussa hän puhui muun muassa valtion tuesta huippu-urheilulle.

Orpon mukan keskustelua valtion huippu-urheilulle jakamasta tuesta käydään koko ajan, mutta julkisen talouden tilanne on valitettavan tiukka. 

Pääministeri nosti esiin Suomi liikkeelle -ohjelman, jossa käytetään neljän vuoden aikana yhteensä 80 miljoonaa euroa suomalaisten, ja erityisesti lasten ja nuorten liikuttamiseen. 

– Lisäresurssien osoittaminen on hyvin vaikeaa, Orpo toteaa. 

– Pyrimme tekemään oman osamme, hän jatkoi viitaten huippu-urheiluun.

Pohjoismaat ovat huippu-urheilun tukemisessa reilusti Suomea edellä.  

– Olen siitä hyvin perillä. Se on vain niin, että heidän taloutensa on niin paljon paremmassa kunnossa, että he pystyvät siihen, pääministeri summasi.

Pariisin kisat ovat nyt noin puolivälissä. Pohjoismaista Ruotsi on kahminut eniten mitaleja, kaikkiaan viisi (1+2+2). Suomi on vielä mitaleitta.  

Pääministeri Orpo kommentoi yllä olevassa haastattelussa myös Pariisin kisajärjestelyjen onnistumista, huippu-urheilun merkitystä suomalaisille sekä hänen ja presidentti Stubbin kisavierailujen merkitystä Suomen olympiaurheilijoille. 

Lue myös:

    Uusimmat