Susanna Tapani palaa Naisleijoniin kohujen jälkeen – "Meillä on sopimus"

Hyökkääjä Susanna Tapani palaa Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen vahvuuteen ensi viikolla pelattavassa Euro Hockey Tourin finaaliturnauksessa. Tapani on pelannut maajoukkueessa edellisen kerran syyskuussa 2022 pelatuissa MM-kilpailuissa.

Tapani ei pelannut viime kaudella lainkaan jääkiekkoa vaan keskittyi ringetteen. Täksi kaudeksi Minnesota kiinnitti hänet uuteen naisten ammattilaisjääkiekkosarjaan PWHL:ään, jossa Tapani on pelannut kahdeksan ottelua tehoin 2+3=5.

– "Suski" on aloittanut hyvin kauden ja pelannut menestyksekkäästi. Kiva saada hänet takaisin, Naisleijonien päävalmentaja Juuso Toivola kertoi maanantaina Helsingissä järjestetyssä Suomen jääkiekkoliiton mediatilaisuudessa.

– Meillä on sopimus. Kun "Suski" pelaa ja on motivoitunut, hän on mukana maajoukkueessa, Toivola alleviivasi.

Kohun jälkeen takaisin

Tapani aiheutti toissa vuoden MM-kilpailuissa kohun, kun hän pistäytyi kesken kisaurakan ystävänsä häissä Suomessa.

Toivola painotti STT:lle jo viime kaudella, että Tapanin kanssa on olemassa keskusteluyhteys. Nyt paluu tuli ajankohtaiseksi, kun Tapani on jälleen pelannut jääkiekkoa ja asiat Minnesotan kanssa järjestyivät.

– Seuran kanssa on käyty neuvottelut. Hän pelaa meidän kolme ensimmäistä peliä, Toivola avasi otteluruuhkassa kulkevan Tapanin tilannetta.

Suomi kohtaa Tshekissä pelattavassa turnauksessa järjestäjämaan lisäksi Ruotsin, Saksan ja Sveitsin.

Maajoukkueen pitkäaikaisista runkopelaajista mukana ovat esimerkiksi maalivahti Anni Keisala, puolustaja Jenni Hiirikoski ja hyökkääjä Petra Nieminen.

Lue myös:

    Uusimmat