Sveitsinleike (4 annosta)
- 600-700 g porsaan ulkofileetä
- 100 g savukinkkua
- 100 g emmentaljuustoa
- suolaa
- pippuria
- vehnäjauhoja
- 2 munaa
- korppujauhoja
- voita sekä öljyä paistamiseen
Leikkaa filee neljään osaan ja nuiji ne varovasti ohuiksi leikkeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta päälle kinkku- ja juustoviipale ja taita toinen reuna toisen päälle. Kiinnitä tarvittaessa cocktailtikulla. Kääntele leike ensin jauhoissa, kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna pannu ja paista leikkeet kypsiksi voi-öljyseoksessa.
Kapris-perunamuusi (4 annosta)
- 6-8 suurta perunaa
- nokare voita
- 2-3 rkl kapriksia
- 2 dl maitoa tai keitinlientä
- suolaa
- valkopippuria
Keitä kuoritut perunat kypsiksi ja valuta vesi pois. Soseuta perunat ja lisää kuumaa maitoa niin, että saat muusista sopivan paksuista. Mausta voilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon myös kaprikset.
Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala