Synkkä paljastus Hiihtoliitolta

Talousvaikeuksissa painiva Hiihtoliitto kertoi tiistaina, että tuleva kansainvälinen kisakausi "tulee olemaan taloudellisesti erittäin haastava". Taloustalkoissa mukana ovat myös maan huippu-urheilijat, sillä urheilijat joutuvat maksamaan omavastuuosuutta maailmancupin kisaamisestaan.

– Talouden osalta joudumme tekemään vaikeita päätöksiä, jotta kokonaisuus saadaan tasapainoon. Samalla kuitenkin varmistetaan keskeisten toimintojen jatkuvuus. Tulevan talven lisäksi meidän on samanaikaisesti mietittävä, miten varmistamme kauden jälkeisen laadukkaan tekemisen kohti olympiatalvea 2026, Hiihtoliiton puheenjohtaja Sirpa Korkatti kertoo tiedotteessa.

– Kuluvan tilikauden tuloksen saaminen nollaan ja lievästi positiiviseksi on välttämättömyys – edelleen on töitä tehtävänä, jotta siihen päästään. Prosessi etenee kuitenkin oikeaan suuntaan. Muutokset verrattuna aiempiin vuosiin ovat suhteellisen suuria, mutta välttämättömiä. Rakennamme samalla uutta kulttuuria.

Hiihtoliiton mukaan tuleva maailmancup- ja MM-kausi viedään läpi "taloudellisten realiteettien ehdoilla", ja sen myötä toimintatapoihin tulee muutoksia Hiihtoliiton kaikissa yksiköissä ja toiminnan kaikilla tasoilla. Yle ja Helsingin Sanomat kertoivat, että urheilijan omavastuu on enintään 500 euroa maailmancupin kisaviikonloppua kohden.

– Asiasta on johtokunnan päätös. Summa ei välttämättä ole 500 euroa eikä missään nimessä suurempi kuin 500 euroa. Kansainvälisen kilpailutoiminnan rahoituspohjan varmistaminen vaatii tällaisen toimenpiteen, Korkatti kertoi Ylelle.

Lue myös:

    Uusimmat