Syöpädiagnoosi muutti Nanna Karalahden suhtautumista elämään: "Koen, että olen enemmän elossa"

Nanna Karalahti kertoi MTV Uutisille, miten melanoomadiagnoosi vaikutti hänen elämäänsä.

Julkisuudesta tutut henkilöt ottivat toisistaan mittaa hyvän asian puolesta lauantaina 14. syyskuuta, kun Turun Veritas Stadionilla pelattiin Some vs TV-hyväntekeväisyysjalkapallo-ottelu.

Salatut elämät -sarjasta tutun Axel Milliamin, somepersoona Vili Lehtelän sekä lasten ja nuorten kiusaamista sekä syrjäytymistä vastaan taistelevan Projekti Radikaali -järjestön järjestämässä tapahtumassa kerättiin rahaa Tyksin Majakkasairaalan lapsipotilaille sekä Projekti Radikaalille.

Tv-joukkueessa pelannut hyvinvointivalmentaja Nanna Karalahti kertoi MTV Uutisille päättäneensä osallistua otteluun rakkaudesta hyväntekeväisyyteen. Hän on ottanut osaa vastaavanlaisiin tapahtumiin aikaisemminkin.

Karalahti kuvaili lasten auttamisen olevan hänelle sydämen asia. 

– Mietin koko ajan, mitä voisin tehdä vielä enemmän tässä elämässä auttaakseni lapsia ja nuoria. Tämä on vähintä, mitä voin tehdä. Lapset ovat merkanneet minulle aina paljon, varsinkin äidiksi tulon jälkeen, hän sanoi.

Melanooma

Karalahdelta löydettiin reilu vuosi sitten melanooma kahdesta luomesta. Hän kertoi toukokuussa Instagramissa, että tilanne saatiin hoidettua leikkauksella.

Diagnoosi oli Karalahdelle pysäyttävä.

– Minulla on kuitenkin hyvä tilanne siihen nähden, että se saatiin leikkauksella pois ja nyt seurataan. En joutunut kärsimään muuten kuin henkisesti. Se on tosi pysäyttävää ja pistää miettimään, kuinka tärkeää ja ainutlaatuista elämä on ja kuinka tärkeää terveys on, hän sanoi. 

Tieto melanoomasta paitsi pysäytti myös säikäytti Karalahden.

– Yöllä imettäessäni yhtä lastani ja kahden nukkuessa vieressä mietin, että ei hitto, en haluaisi jättää heitä tänne ilman minua, hän sanoi.

Diagnoosi muutti Karalahden suhtautumista elämään. Hän sanoi, että kuoleman sekä kuolemanpelon kohtaaminen vapautti hänet elämään enemmän.

– Lähipiirissämme on kuollut viime aikoina ihmisiä. Mummini kuoli kesällä ja Jerenäiti kuoli viime vuonna. Kuolemaa on ollut paljon lähellä, ja se on vain pakko hyväksyä ja kohdata se pelko. Se vapauttaa tietyllä tavalla elämään vielä enemmän. Koen, että olen enemmän elossa kuin ennen diagnoosia., hän sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat