Syyte: Mustasukkainen mies pahoinpiteli naisen, raapi vatsaan solvauksen ja jätti jääkylmän suihkun alle kuolemaan

Nainen löytyi kylpyhuoneesta suihkun alta kuolleena Vantaalla. Suihku oli edelleen päällä ja 26-vuotiaan naisen ylle satoi jääkylmää vettä.

Naisen löysi yöaikaan hänen tuolloin 44-vuotias avopuolisonsa, joka soitti hätäkeskukseen. Tapahtumat ajoittuvat heinäkuun 2022 alkuun.

Syyttäjä vaatii miehelle rangaistusta törkeästä pahoinpitelystä, heitteillepanosta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus aloitti asian käsittelyn torstaina. Syytetty saapui saliin 45 minuuttia myöhässä ja kasvojaan peitellen. MTV Uutiset seurasi paikan päällä oikeuskäsittelyä.

Syyttäjän mukaan mies pahoinpiteli erittäin päihtyneen avopuolisonsa parin yhteisessä asunnossa ennen naisen kuolemaa. Syyttäjän mukaan mies löi puolisoaan useita kertoja kasvoihin, päähän ja muualle vartaloon.

Lisäksi mies raapi naisen vatsaan jollakin terävällä esineellä sanan ”horo” ja piirteli maskaralla ja tussilla naisen hävyn alueelle halventavia kuvioita ja tekstin "pillu for free". Hän myös sotki väreillä naisen kasvoja. 

Tämän jälkeen hän otti nöyryyttäviä kuvia pahoinpitelemästään ja alastomasta puolisosta.

Syyttäjän mukaan uhri oli erittäin päihtynyt lakkahuumeen käyttämisestä ja väkivallan aikanakin osittain tajuttomana ja siksi puolustuskyvytön.

Väkivallan jälkeen mies raahasi tajuttoman puolisonsa jääkylmän suihkun alle kylpyhuoneeseen ja jätti tämän sinne. Pääasiassa suihkun alla olivat uhrin jalat.

Syytetty kiistää kuoleman aiheuttamisen

Syytetty myöntää sinänsä väkivallan mutta pitää sitä perusmuotoisena pahoinpitelynä. Heitteillepanon ja törkeän kuolemantuottamuksen mies kiistää.

Puolustuksen mukaan mies ei vienyt naista suihkun alle, eikä hylännyt häntä sinne. Puolustuksen mukaan pari kävi yhdessä kylmässä suihkussa virkistyäkseen, jonka jälkeen nainen meni itse uudestaan hyiseen suihkuun ja mies nukahti.

Puolustuksen mukaan mies selvitti suihkun alla makaavan naisen tilan muutaman kerran illan aikana ja soitti hätäkeskukseen heti, kun huomasi naisen tilan muuttuneen.

Oikeuslääketieteellisen ruumiinavauksen perusteella naisen kuolinsyy oli lakkahuumeen aiheuttama myrkytys. 

Syyttäjän mukaan nainen olisi kuitenkin selvinnyt myrkytyksestä, jos hänen avopuolisonsa olisi hankkinut hänelle apua. Asunnossa ei ollut muita tapahtumien aikaan.

Riidan taustalla mustasukkaisuus

Syyttäjän mukaan pariskunnalla oli ollut riitaa ennen tapahtumia. Uhrin omaisen avustaja kertoi, että riidan syynä oli mustasukkaisuus.

Koska asunnossa ei ollut tapahtuma-aikaan muita ihmisiä, tapahtumien kulusta saatu selvitys on pääasiassa syytetyn omaa kertomaa.

Oikeudessa kuunneltiin hätäkeskustallenne, jossa mies kertoi hätäkeskukselle, että naisen kasvot olivat siniset. Hän kertoi, että nainen oli oksentanut ja makasi nyt kylmällä lattialla alastomana.

Hätäkeskuspäivystäjä joutui useaan kertaan käskemään miestä kokeilemaan, hengittääkö nainen vielä.

– Siltä tulee verta nenästä, mies kuvaili.

– Ei liikutella häntä nyt millään tavalla, hätäkeskuspäivystäjä käski.

Hätäkeskuspäivystäjä yritti kysellä naisen tilasta, mutta mies vaikutti huolehtivan lasinsiruista jalkapohjaansa saamasta haavasta. Kun hätäkeskuspäivystäjä siirtyy puhumaan ensihoidolle, mies yritti äänten perusteella herättää puolisoaan ja kutsui tätä useita kertoja nimellä.

Syyttäjän mukaan mies ei noudattanut hätäkeskuspäivystäjän ohjeita vaan alkoi puhdistaa tekemiään piirroksia naisen vartalosta ja verijälkiä asunnosta. Lisäksi mies poisteli puhelimestaan naisesta ottamiaan valokuvia ja pariskunnan viestittelyä.

Poispyyhityt verijäljet löytyivät poliisin teknisessä tutkinnassa ja näkyivät uv-valossa selvästi. DNA-tutkimuksen perusteella veri oli uhrin.

Kun ensihoito saapui asuntoon, naisen ruumiinlämpö oli vain 16 astetta. Tästä voi syyttäjän mukaan päätellä, että nainen on ollut jäisen suihkun alla tuntien ajan.

Ensihoito ei onnistunut pelastamaan naista vaan hänet todettiin kuolleeksi paikan päällä.

Jutun päivittäminen päättyi kello 12.12.

Lue myös:

    Uusimmat