Tähänkö sulivat Sébastien Ogierin mestaruusmahdollisuudet? Toyota-tähdellä kova kohtalo Chilessä

Sébastien Ogierille karmea takaisku – viimeinen niitti mestaruustaisteluun? 1:22
Sébastien Ogierille karmea takaisku – viimeinen niitti mestaruustaisteluun?

Sébastien Ogierin mahdollisuudet uran yhdeksänteen rallin maailmanmestaruudet alkavat olla melko hataralla pohjalla kauden kolmanneksi viimeisessä osakilpailussa Chilessä sattuneen keskeytyksen myötä.

Ogierin matkanteko päättyi lauantain toisella, rallin kahdeksannella erikoiskokeella. Ranskalaistähti näytti tv-kuvan perusteella osuneen tiellä olleeseen kiveen, joka mahdollisesti katkaisi hänen autonsa etutukivarren.

– Se oli siinä. Ogierin mestaruustaistelu, jos siinä nyt oli edes pieni, seitinohut oljenkorsi, nyt julistan sen päättyneeksi, MTV Urheilun selostaja Tomi Tuominen sanoi suorassa lähetyksessä.

Mestaruuskamppailua ajatellen Ogier oli jo ennen tätä pahasti takamatkalla. Perjantaina sattui nuottivirheen takia rengasrikko, joka pudotti hänet kokonaistilanteessa yhdeksänneksi.

Ogierin ero MM-sarjan kärkimieheen Hyundain Thierry Neuvilleen oli ennen Chileä 38 pistettä. Heidän väliinsä mahtuu Hyundain Ott Tänak, joka on neljä pistettä Ogieria edellä.

Keskeytyksen myötä Neuville olisi kahdeksannen ek:n jälkeisillä sijoituksilla karkaamassa 46 pisteen päähän, Tänak 17 pisteen päähän. Ogierin on mahdollista palata kilpailuun sunnuntaina keräämään pisteitä.

Chilen jälkeen ohjelmassa on vielä kaksi MM-rallia, eli pisteitä on jaossa enintään 60.

Lue myös:

    Uusimmat