Toyotan veto käänsi MM-rallin kärkitaistelun päälaelleen – Hyundain protesti hylättiin

Avauspätkä poikki! Chilen MM-ralli alkoi murheellisella tavalla 1:25
Avauspätkä poikki! Chilen MM-ralli alkoi murheellisella tavalla

Toyotan Elfyn Evans nousi Chilen MM-rallin kärkeen kilpailunjohtajan päätöksellä, jonka Hyundai yritti kumota kisan tuomaristolle tehdyllä protestilla. Protesti kuitenkin hylättiin, ja Evans sai pitää perjantain jälkeisen kärkipaikkansa.

Chilen MM-rallin ensimmäinen erikoiskoe keskeytettiin ja peruttiin yleisön käytöksen vuoksi, kun vain Thierry Neuville, Ott Tänak ja Sébastien Ogier olivat ehtineet ajaa pätkän läpi. Kaikille muille pääluokan kuljettajille annettiin aluksi sama aika kuin Neuvillelle.

Tässä kohtaa tiedotettiin, että näitä aikoja voitaisiin tarkastella uudestaan, kun kyseinen pätkä on ajettu läpi toiseen kertaan rallin neljäntenä erikoiskokeena.

Toyotan pyynnöstä tämä uudelleentarkastelu myös tehtiin, ja sen myötä Evansille ensimmäiseltä ek:lta laskettu aika parani 3,4 sekunnilla. Myös Adrien Fourmaux (-1,8 sekuntia) ja Sami Pajari (-0,1) saivat uudet, paremmat ajat. Nämä muutokset menevät yksi yhteen sen mukaan, kuinka paljon Neuvillea nopeampia Evans, Fourmaux ja Pajari olivat neljännellä erikoiskokeella, ja muutokset nostivat Evansin rallin kärkeen ohi Hyundain Ott Tänakin.

Hyundai kaivoi kuvettaan 1 000 euron protestimaksun verran ja teki protestin. Heidän näkemyksensä mukaan ajat olisi tullut laskea nopeimman kuljettajan eli Ogierin mukaan, ei hitaimman kuljettajan eli Neuvillen mukaan.

Tuomaristo kuitenkin katsoi, että annetuille laskennallisille ajoille oli pätevät ja kestävät perusteet. Näin ollen Hyundain protesti hylättiin, ja talli menetti 1 000 euron protestimaksun.

Lue myös:

    Uusimmat