Tähtipelaajaa syytetään 14-vuotiaan hyväksikäytöstä ja ihmiskaupasta – 20 vuoden vankeus uhkaa

Baseballin MLB:n tähtipelaaja Wander Francoa syytetään alaikäisen tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ihmiskaupasta. 23-vuotiasta MLB-peluria uhkaa nyt jopa 20 vuoden vankeusrangaistus.

Franco allekirjoitti marraskuussa 2021 peräti 11-vuotisen sopimuksen Tampa Bay Raysin kanssa. Sopimus, joka oli arvoltaan peräti 182 miljoonaa dollaria, on kuitenkin nyt purettu.

Francoa syytetään 14-vuotiaan lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ihmiskaupasta. Oikeudenkäynti ottaa paikkansa Francon kotimaassa Dominikaanisessa tasavallassa. Keskiviikkona kerrottiin, että oikeudenkäynti pidetään 14. elokuuta.

Kaiken väitetään tapahtuneen, kun Franco oli 21-vuotias. Syyttäjä on vakuuttunut siitä, että baseball-pelaaja oli toistuvasti seksuaalisessa kanssakäymisessä tytön kanssa joulukuussa 2022, minkä jälkeen he aloittivat neljä kuukautta kestäneen suhteen.

Pelaaja on aiemmin kiistänyt väitteet.

Syyttäjän mukaan Franco maksoi tytön äidille tämän vaikenemisesta ja palkitsi tytön uudella autolla. Myös äiti on syytettynä ihmiskaupasta, seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja rahanpesusta.

20 vuoden vankeus uhkaa

Jos Franco tuomitaan seksuaalisesta häirinnästä, odottaa häntä Dominikaanisen tasavallan lain mukaan kahdesta viiteen vuotta vankeutta.

Jos hänet tuomitaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lupaa se viidestä kymmeneen vuotta vankeutta. Ihmiskauppa sen sijaan viidestätoista kahteenkymmeneen vuotta.

Franco on pelannut 265 kertaa Tampa Bay Raysin joukkueessa. All-Star-kasvoa ei kuitenkaan olla nähty kentällä sitten viime vuoden elokuun, jolloin MLB jatkoi tutkimuksiaan väitetystä suhteesta alaikäisen kanssa.

– Olemme tietoisia herra Francoon liittyvistä väitteistä. Tutkimuksemme jatkuu, ja seuraamme tilannetta tiiviisti sen edetessä, MLB kommentoi omassa tiedotteessaan.

Lähteet: AP,CBS, Aftonbladet

Lue myös:

    Uusimmat