Tällaisen sopimuksen Valtteri Filppula teki Jokereihin

Tästä kaikki alkoi: Valtteri Filppula palaa pitkältä kierrokselta Jokereihin 2:37
Tästä kaikki alkoi: Valtteri Filppula palaa pitkältä kierrokselta Jokereihin.

Valtteri Filppula palaa Jokereihin, jääkiekon Mestiksessä pelaava helsinkiläisseura vahvisti tiedotteessaan.

40-vuotias hyökkääjä Filppula on solminut Jokerien kanssa vuoden mittaisen sopimuksen, jonka jatkoa tarkastellaan kausittain. Filppulasta tulee Jokerien kapteeni ja myös yksi seuran omistajista. Filppula ja seura ovat sitoutuneet toisiinsa pitkällä aikavälillä.

Filppula liittyy joukkueen vahvuuteen syyskuun ensimmäisellä viikolla ja pelaa ensimmäisen ottelunsa tiistaina 17. syyskuuta Helsingissä turkulaista TUTO Hockeyta vastaan. Jokerit ehtii avata Mestis-kautensa sitä edeltävänä lauantaina Kiekko-Vantaan vieraana.

"Oli vain yksi vaihtoehto"

Jokerit kertoo, että keskustelut Filppulan mukaan tulemisesta käynnistyivät kesäkuussa.

– Jokerit on ollut minulle äärimmäisen tärkeä seura, joten minulle tässä oli vain yksi vaihtoehto. Tuntuu todella hyvältä, innoissani lähden kohti uutta kautta. Jokerit on auttanut minua urani aikana paljon. On hienoa palata, Filppula kommentoi.

– Odotan Jokereihin paluulta paljon, tavoitteet ovat kovat. Meillä on nuori joukkue ja paljon omia kasvatteja, mikä on hienoa. Haluan tehdä asiat mahdollisimman hyvin jäällä ja jään ulkopuolella, jotta saavutamme joukkueena asetetut tavoitteet. Toivottavasti pystyn omalla tekemiselläni auttamaan muita pelaajia ja joukkuetta mahdollisimman paljon. Ehkä joku saa jotain positiivista omaan peliinsä, se olisi todella hieno juttu myös minulle.

Ei rasita pelaajabudjettia

Jokerien hallituksen puheenjohtajan Mikko Saarnin mukaan Filppula ei rasita seuran pelaajabudjettia tulevalla kaudella ollenkaan.

– Meille oli tärkeää, että voimme tarjota Valtterille kokonaisvaltaisen paketin, joka jatkuu peliuran jälkeenkin. Sitoudumme toisiimme moneksi vuodeksi eteenpäin. Etenemme vuosi kerrallaan, ja ainakin ensimmäisen kauden ajan Valtterin rooli on pelaajana. Hänen sitoutumisestaan Jokereihin kertoo myös se, että hänen mukaantulo ei rasita meidän pelaajabudjettiamme lainkaan tulevalla kaudella, Saarni kommentoi.

– Kevään joukkuemenestykseen saimme seuran ehdotuksesta joitain bonuksia, Saarni lisäsi lehdistötilaisuudessa.

Valtteri Filppula avaa Jokereihin paluun taustoja 3:14
Valtteri Filppula avaa Jokerit-siirtonsa taustoja.

Filppula on Etelä-Vantaan Urheilijoiden kasvatti, joka liittyi Jokereihin 16-vuotiaana. Hyökkääjä pelasi helsinkiläisseurassa ensimmäiset miesten SM-liigakautensa 2003–05 ennen siirtymistään NHL:ään. Filppula kiekkoili Jokereissa myös NHL:n työsulun aikana kaudella 2012–23. 16 ottelussa syntyi tuolloin kuusi maalia ja yhdeksän syöttöpistettä.

Filppula on yltänyt ainoana suomalaiskiekkoilijana tarunhohtoiseen kolmen kullan kerhoon Stanley Cupilla, olympiavoitolla ja maailmanmestaruudella. Hän on juhlinut myös Sveitsin liigan ja CHL:n mestaruuksia.

Viimeisimmät kolme kautta Filppula kiekkoili sveitsiläisessä Genève-Servettessä.

Lue myös:

    Uusimmat