Tältä näyttää yli 100 000 euron arvoinen kaulakoru

126 timanttia, 18 karaatin valko- ja keltakultaa sekä Ukrainasta kaivettuja heliodoreja. Tätä kaikkea löytyy kaulakorusta, jonka hinta on päätä huimaava.

Kultaseppämestari Robert Tarkkasen suunnittelu- ja käsityöntuloksena on syntynyt kaulakoru, jonka arvo on jopa yli 100 000 euroa.

Tarkkanen teki korun mestarityökseen, jolla hän osoitti ansainneensa kultaseppämestarin tittelin.

– Suurin siivu korun hinnasta koostuu materiaalikuluista. Korussa on 126 timanttia, 18 karaatin kelta- ja valkokultaa sekä 22,2 karaatin heliodori, joka on kaivettu Ukrainasta.

Korun korkeaa hintaa selittää myös puolen vuoden suunnittelutyö ja Tarkkasen seitsemän viikkoa kestänyt käsityöurakka.

Sen lisäksi, että korulla on suurta rahallista arvoa, se on Tarkkaselle arvokas myös muilla tavoin.

Mestarityö päätyy perheen ateljeeseen hänen isänsä ja isoisänsä mestaritöiden joukkoon. Korun pääkivenä läpikuultavan kellertävänä loistava heliodori on muistutus Ukrainan tilanteesta.

–  Heliodorin on hionut ukrainalainen hiojamestari Kostiantyn Zalizko Kryvyi. Jalokivi valmistui vain kaksi päivää ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Samalla se oli hetkeen viimeinen Zalizkon perheyrityksestä valmistunut työ, sillä sotatilan vuoksi suurin osa työntekijöistä siirtyi rintamalle.

Katso yllä olevalta videolta, miten loisteliaalta 100 000 euron arvoinen kaulakoru näyttää. Videolla Tarkkanen myös paljastaa, millaisia koruja suomalaiset tällä hetkellä ostavat.

Lue myös:

    Uusimmat