Meklari kertoo, miten aidon arvokellon erottaa väärennöksestä

Kello voi olla paitsi asuste myös sijoituskohde. Uutisaamussa vieraillut meklari Petri Vuorinen kertoo arvokellojen kiehtovasta maailmasta ja merkeistä, jotka erottavat jäljennöksen aidosta.

Meklarin mukaan käsillä on rannekellojen kulta-aika.

– Kellojen suosio on noussut ihan räjähdysmäisesti. Maailmalla on miljoonia ihmisiä, jotka keräilevät tänä päivänä rannekelloja, Huutokauppakeskus Turengin meklari Petri Vuorinen toteaa.

Hän arvioi syyksi rannekellojen arvonnousun. Kun ostaa kellon, jonka arvo nousee ajan kanssa, voi asuste olla luonnollisesti järkevä sijoituskohde. Kun puhutaan arvokelloista, voi niiden hinta olla helposti monia kymmeniä tuhansiin euroja, myös käytettyinä.

– Kellojen keräily vie mennessään, Vuorinen toteaa.

Hän kertoo, että korean kultakellon ulkokuoren alla on monimutkainen koneisto, jonka rinnalla auton konepellin sisuskin kalpenee. Kellojen monimutkainen maailma vie Vuorisen mukaan mennessään.

Väärennöksiä ei saa myydä eteenpäin

Arvokelloista on liikkeellä väärennöksiä. Harjaantumattoman silmän voi olla vaikea erottaa aitoa jäljennöksestä.

– Lähtökohta on se, että kyllä aina tarvitaan ammattilaista, Vuorinen toteaa.

Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Vuorinen kertoo, että kulta painaa kullalla päällystettyä terästä enemmän. Kellojen painoa vertailemalla voi huomata, että kultainen kello tuntuu kädessä selvästi halpaa kopiota raskaammalta.

Artikkelin yllä olevalla videolla Vuorinen esittelee useita erilaisia arvokelloja, mutta myös kultakellon, joka tarkemmassa syynissä oli paljastunut väärennökseksi.

– Ensimmäinen fiilis, mikä tästä tulee, on se, että se on hirmu kevyt, vaikka siinä on kultaa, Vuorinen esittelee kyseistä kelloa.

Kelloseppä voi selvittää kellon takakannen sisältä ja koneistosta löytyvien numerosarjojen perusteella, onko kello aito vai väärennös.

– Tavallinen maallikko voi katsoa kullan väriä suurennuslasilla. Jos näkee, että siellä kullan pohjalla on terästä, niin ei arvokelloja oikeastaan ikinä kullata, Vuorinen vinkkaa.

Huutokaupat eivät saa myydä väärennettyjä kelloja eteenpäin, vaikka niitä välillä tuodaankin myyntiin.

– Kun huutokauppatalolle tuodaan kello, joka on väärennös, niin ei sille voi tehdä mitään. Se pitäisi tuhota, Vuorinen kertoo.

Vuorinen kertoo, että väärennetyn kellon huutokauppaaminen voisi tulla kalliiksi, jos kellomerkit saisivat siitä tietää.

Kuka loi maailman ensimmäisen rannekellon? Yllä olevalla videolla Petri Vuorinen kertoo jännittäviä anekdootteja arvokelloista.

Alla olevalla videolla esitellään harvinainen sijoituskohde, laukku!

Lue myös:

    Uusimmat