Tämä Tapio Suomisen poikkeuksellinen kyky veti Petteri Sihvosen sanattomaksi: "Alkuun jopa hämmensi"

Jääkiekkopersoona Petteri Sihvonen muistelee keskiviikkona menehtynyttä Tapio Suomista suurella lämmöllä ja kunnioituksella. Sihvonen ja Suominen tunsivat toisensa lähes 20 vuoden ajan. 

Yleisradiossa pitkän uran tehnyt Suominen menehtyi tapaturmaisesti 60-vuotiaana keskiviikkona.

Kiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen kohtasi Suomisen ensimmäistä kertaa hieman ennen vuoden 2005 jääkiekon MM-kilpailuja. Toimittajan uraansa aloitellut Sihvonen valittiin mukaan kisojen studiotiimiiin, jota veti jo tuolloin hyvin kokenut ja meritoitunut Suominen.

– Sain valintani jälkeen aika pian puhelun Tapio Suomiselta. Mietimme, että tuleeko hän heti morjenstamaan minua Hämeenlinnaan. 

– Lopulta tapasimme ensimmäistä kertaa kisoihin valmistavassa palaverissa. Sen sydämellisempää vastaanottoa keltanokka ei voi saada. Sanat eivät oikein riitä. Eivät riittäneet silloin, eivätkä riitä nyt. Tapsalla oli poikkeuksellinen kyky pitää huolta tulokkaista. Alkuun jopa hämmensi, mutta sitten tajusin, että tuollainen se Tapsa on. 

– Hän otti minut upeasti vastaan. Hän teki ennen MM-kisoja pari sitten autoreissua Hämeenlinnaan ja briiffasi minua, Sihvonen kertoo ensikohtaamisistaan Suomisen kanssa.

Kyseiset MM-kisat jäivät kaksikon ainoaksi yhteiseksi kiekkoprojektiksi, mutta se riitti synnyttämään heidän välilleen vahvan siteen.  

– Niistä kisoista jäi sellainen ikuinen urheiluveljeys, Sihvonen kertoo.

– Vuosien varrella olemme pitäneet yhtä. Eri yhteyksissä olimme edelleen tekemisissä. 

Sihvonen ja Suominen ehtivät käydä keväällä yhdessä miesten koripalloliigan välieräottelussa Helsingissä. Sihvosen mukaan korisreissua pähkäiltiin ja suunniteltiin "varmaan 10 vuoden ajan."

– Se on hyvää kohtaloa, että ehdimme juuri ennen hänen menehtymistään käydä toteuttamassa sen reissun.

Suominen työskenteli Ylellä urheilutoimittajana, selostajana ja studioisäntänä lähes 30 vuoden ajan. Hän selosti ja isännöi urheilutapahtumia laajasti ympäri lajikirjon. Sihvonen haluaa lopuksi korostaa Suomista uranuurtajana suomalaisessa urheilutoimittajakentässä. 

– Hän oli sydämellinen, sivistynyt ja monipuolinen osaaja. Hän uudisti studioisännän roolin ja oli monipuolinen selostaja. Tänään on ollut pysähtynyt olo, Sihvonen päättää. 

 

Lue myös:

    Uusimmat