Tapio Suomisen kuolema pysäytti Jari Porttilan – koskettavia sanoja selostajalegendasta: "Palo oli entisellään"

Selostajalegenda Tapio Suominen menehtyi keskiviikkoaamuna tapaturmaisesti vain 60-vuotiaana. MTV:n pitkäaikainen urheilutoimittaja Jari Porttila suree kollegansa poismenoa.

– Traaginen kohtalo, arvostettu työkaveri menehtyi aivan liian nuorena, Porttila sanoo hiljaa.

Yhteydenpito ei viime aikoina ollut tiivistä, mutta Porttila kertoo vaihtaneensa Suomisen kanssa viestejä viimeksi noin vuosi sitten.

Kaksikko oppi tuntemaan toisensa 90-luvulla. 

– Olimme Tapsan kanssa useissa arvokisoissa samaan aikaan. Hän selosti Ylelle ja minä tein juttuja MTV:lle. Opin tuntemaan hänet säntillisenä ja mukavana ihmisenä, Porttila sanoo.

Suominen puhui viime vuosina avoimesti julkisuudessa sairastamastaan kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä. Porttilan mukaan mielen sairastuminen raastoi Suomista ammatillisesti.

– Kun on noin sisällä urheilun ytimessä, niin kuin Tapsa oli, niin sitä elää koko sielullaan. Kun kävi niin, ettei hän pystynyt tekemään sitä enää aivan täysillä, niin se tuntui hänessä kovasti, Porttila kertoo.

Lähes 30 vuotta Ylellä työskennellyt Suominen jäi pois Yleisradiosta vuonna 2018. Hän toimi sen jälkeen freelancerina juonto- ja selostustehtävissä. Suominen selosti vielä päättyneellä kaudella esimerkiksi koripalloa. 

– Viimeksi, kun hän selosti näitä koripallopelejä, niin siitä näki, että se palo oli entisellään. Sama palo, joka hänellä oli urheiluun läpi elämänsä, Porttila päättää. 

Lue myös:

    Uusimmat