Tapio Suomisen kollega sai legendan kuolinpäivänä riipaisevan tehtävän – jakaa ikonista upean muiston

Urheilutoimittaja ja selostajalegenda Tapio Suominen kuoli keskiviikkona 60 vuoden iässä. Asiasta kertoi Yle. Suomisen pitkäaikainen kollega Jussi Saarinen sai legendan kuolinpäivänä riipaisevan tehtävän eteensä. Saarinen jakaa koskettavia sanoja edesmenneestä urheilukulttuurin uranuurtajasta.

Suominen menehtyi keskiviikkoaamuna tapaturmaisesti Parolassa. Suominen teki monikymmenvuotisen uran Yleisradion urheilutoimituksessa. Siellä hänen kolleganaan toimi Jussi Saarinen, joka työskenteli Suomisen kanssa muun muassa jääkiekon lukuisissa arvoturnauksissa.

– Meidän ensimmäinen tapaamisemme oli tammikuussa vuonna 1999. ”Tapsa” oli silloin Urheiluruudun juontaja. Muistan aina sen, kuinka ystävällisesti ja kunnioittavasti hän otti minut eli nuoren toimittajan vastaan. Sama tyyli ja tapa jatkui aina vuoteen 2018 asti, kun Tapsa oli Ylellä töissä. Meillä oli pitkä yhteinen historia muun muassa jääkiekon MM-kisoissa. Tapsa hoiti studioisännän roolia vakuuttavalla ja ammattitaitoisella otteella, kun taas itse hoidin reportterin hommia. Meillä oli aina hyvin vahva, keskinäinen kunnioitus toisiamme kohtaan, Saarinen sanoo MTV Urheilulle.

Saarinen jakaa Suomisesta upean muiston, kun hän puhuu siitä, miten tämä otti muut huomioon.

– Tapsa arvosti aina kaikkia tekijöitä. Kaikkia äänimiehiä, graafikkoja, tekniikan ihmisiä… kaikkia. Hän ei erotellut, että oliko joku toimittaja, selostaja vai jotain muuta. Hän kohteli jokaista tasavertaisena tiimin jäsenenä. Se on jäänyt erityisesti mieleen, Saarinen toteaa.

– Pitää muistaa, että Tapsa oli aikanaan valtakunnan iso stara. Hän oli jääkiekkostudion isäntä ja tavallaan koko toiminnan ankkuri. Siitä huolimatta hän otti kaikki huomioon. Hän oli joukkuepelaaja ja hyvin pidetty hahmo, Saarinen ylistää.

Suominen koki viime vuosien aikana paljon erinäköisiä vaikeuksia, joista hän puhui myös julkisuudessa. Saarinen myöntää, että arvostetun kollegan vaikeuksista oli vaikea lukea.

– Kaikilla ihmisillä on ylä- ja alamäkiä, eikä elämä ole koskaan helppoa. Oli ilkeä lukea noita kohuotsikoita, Saarinen harmittelee.

Saarinen joutui keskiviikkona, eli Suomisen kuolinpäivänä riipaisevan tehtävän äärelle. Hän teki illan Urheiluruutuun negrologin eli muistojutun pitkäaikaisesta kollegastaan.

– Olen noita muutamia tehnyt tässä viime vuosien aikana. Tuo oli niistä ehdottomasti vaikein. Voin kuitenkin kutsua häntä hyväksi, entiseksi kollegakseni.

– Kyllä siinä oli haikea ja surumielinen fiilis, Saarinen sanoo ääni vapisten.

Saarinen toivoo, että Suominen muistetaan suurena urheilun kulttuuritekijänä.

– Hän oli loistava, ammattitaitoinen selostaja, mutta korostaisin sitä, että kuinka uraauurtava tekijä hän oli studiojournalismin parissa. Yle toi kuitenkin kisastudiot ensimmäisenä yleisurheiluun, hiihtoon sun muualle. Tapsa oli huippuasiallinen, terävä-älyinen ja loistavalla yleissivistyksellä varustettu piinkova ammattilainen, Saarinen ilmoittaa kunnioittavasti. 

Lue myös:

    Uusimmat