Tampereen heinäkuisesta mysteerimurhasta nousemassa syyte – syyttäjä tahtoo toisenkin 19-vuotiaan telkien taakse

Syyttäjä pitää Tampereen Hervannassa heinäkuun alussa tapahtunutta henkirikosta murhana. Kuusikymppisen miehen kuolemasta epäillään kahta 19-vuotiasta miestä.

Poliisi ei ole avannut juurikaan henkirikoksen olosuhteita, tekotapaa tai muita taustoja, eikä syyttäjä ole sen puheliaampi.

Toinen epäilty on ollut vangittuna kesästä saakka. Toista syyttäjä esitti tänään vangittavaksi Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

– Poliisi vapautti hänet kesällä syyttäjää kuulematta. Asiasta on nousemassa huomenna syyte murhasta, kertoo aluesyyttäjä Tanja Järvi MTV:lle.

– Oikeus päätti tänään olla vangitsematta häntä, mutta laitoin asiasta jo kantelun Turun hovioikeuteen.

Epäilty rikos tapahtui 5. heinäkuuta yöaikaan Tampereen Lindforsinkadulla sijaitsevassa yksityisasunnossa. Kyseessä oli toisen epäillyn koti.

Hälytyksen tilanteesta teki ulkopuolinen henkilö, joka ei kuitenkaan ollut asunnossa tapahtumien aikaan. Poliisi otti epäillyt kiinni muutaman tunnin kuluttua rikoksesta.

Poliisi ollut vaitonainen

Poliisi on ollut esitutkinnan ajan vaitonainen tapauksen yksityiskohdista. Poliisi ei ole kertonut esimerkiksi henkirikoksen tekotapaa, eikä motiivia.

Poliisin aiemman kertoman mukaan epäillyt ja uhri tunsivat toisensa jollakin tavalla. Poliisin mukaan tekotilanteeseen liittyivät päihteet ja tapahtuma-asunnossa oli käytetty alkoholia ja mahdollisesti myös lääkkeitä tapahtumayönä.

Myös aluesyyttäjä Tanja Järvi sanoo MTV:lle, ettei voi toistaiseksi juurikaan kommentoida tapahtumia.

– Katsotaan sitten syytteen nostamisen jälkeen. Julkiseksi syyte tulee tietenkin vasta sitten, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, Järvi muotoilee.

Järven mukaan Pirkanmaan käräjäoikeuden on tarkoitus käsitellä syytteitä 5. marraskuuta.

Poliisi on tutkinut tekoa alusta saakka murhana.

Epäillyillä rikostaustaa

Teosta epäillyillä 19-vuotiailla miehillä on molemmilla rikostaustaa.

Tänään vangittavaksi vaaditulla on tuomioita muiden muassa useaista varkauksista, petoksista ja huumausainerikoksista. Hänet on tuomittu myös pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta, järjestysmiehen vastustamisesta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

Kesästä lähtien vangittuna olleella miehellä on tuomioita useista petoksista, varkaudesta, huumausainerikoksesta ja näpistyksestä.

Lue myös:

    Uusimmat