Tapio Suominen kertoi rehellisesti elämän synkistä hetkistä MTV:lle vuonna 2019: "Pikkuhiljaa asiat liukuvat huonompaan suuntaan"

Tapio Suominen on kuollut. MTV julkaisee uudelleen pätkän selostajalegendan haastattelusta viiden vuoden takaa. 

Suomalainen urheilumaailma heräsi keskiviikkona surulliseen uutiseen, kun sinivalkoinen ääni, Yleisradion pitkän linjan urheilutoimittaja Tapio Suomisen kerrottiin menehtyneen tapaturmaisesti 60-vuotiaana.

Suominen tunnettiin media-alan rautaisena ammattilaisena, mutta myös rehellisenä ja avoimena miehenä, joka ei pelännyt kertoa elämänsä vastoinkäymisistään.

Mielenterveyshaasteita

Urheilun erikoisasiantuntija kertoi taannoin Radio Dein Ex-Criminals-ohjelmassa mielenterveysongelmien alkaneen noin 11 vuotta sitten.

– Mieleni murheet alkoivat kesällä 2013. Olen ollut neljä kertaa osastohoidossa, saanut sähköä ja kaikkea muuta, hän avasi.

Suomisella diagnosoitiin samoihin aikoihin kaksisuuntainen mielialahäiriö. Ero silloisen elämänkumppanin Ann Wikströmin kanssa osui myöskin vuodelle 2013.

– Sairauteni on niin hiton jyrkkä, että kun menee ihan pohjalle, sängystä ylös pääseminen on taistelun takana, Suominen myönsi.

Potkut, rattikäryjä ja omaelämäkerta

Vuonna 2018 Suominen, joka oli silloin omien sanojensa mukaan sairauden mania-vaiheessa, ajautui Ylen tiloissa sanaharkkaan silloisten esimiestensä kanssa.

Tilanne päätyi lopulta siihen, että kiihtyneessä tilassa ollut Suominen hyökkäsi häntä rauhoitelleen vartijan kimppuun.

Lopulta tapaus johti pahoinpitelysyytteeseen ja potkuihin. Siihen päättyi Suomisen pitkä ja maineikas ura Ylellä.

Seuraavana vuonna Suominen julkaisi omaelämänkertansa, Urheiluhullu-kirjan. Kirjassa hän kertoi lukuisten urheilutarinoiden lisäksi erittäin avoimesti haastavasta elämästään sairauden kanssa.

Suominen kertoi rehellisesti esimerkiksi potkuihin johtaneesta välikohtauksesta sekä rattikärystään, joka ei valitettavasti jäänyt ainoaksi.

Avoin haastattelu

Syyskuussa 2019 Tapio Suominen vieraili kirjansa tiimoilta MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.

MTV:n haastattelussa Suominen kertoi muun muassa miten ja mistä hän huomasi itse olevansa sairas.

– Tämä sairaus minun osaltani tulee aika hiljaa hiipimällä. Pikkuhiljaa asiat liukuvat huonompaan suuntaan, Suominen kertoi silloin.

Suominen kertoi haastattelussa muun muassa kävelleensä junanraiteiden eteen miettien, "oliko tämä tarina tässä".

Katso Tapio Suomisen vierailu kokonaisuudessaan alla olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat