Harri Syrjänen hyödyntää raparperisadon valmistamalla siitä mehua.
Kokkisota-ohjelmasta tuttu kokki Harri Syrjänen suosittelee juhannusjuomaksi kotitekoista mehua. Raikas raparperimehu on hyvä tapa hyödyntää raparperisatoa.
– Jos tulee paljon raparperia ja miettii, mihin sitä laittaisi, mehu on hyvä. Siihen sitä saa menemään, Syrjänen vinkkaa.
LUE MYÖS: Mitä tänään syötäisiin -ohjelman Harri Syrjänen: "Syökää ne marjat sieltä pakastimesta nyt!"
Helppoon mehuun ei tarvita kuin raparperia, vettä ja sokeria. Syrjänen kuitenkin huomauttaa, ettei sokerin käytössä kannata liioitella.
– Mehu pitää jättää raikkaaksi, se ei saa olla liian makea.
Syrjänen on mukana Kokkisota-ohjelmassa, joka palaa Maikkarin syksyyn Sikke Sumarin johdolla. Kokkisota-keittiöitä lähtevät luotsaamaan tutut suosikkikokit Tommi Tuominen, Serko Rantanen, Kape Aihinen, Teemu Laurell ja Linnea Vihonen.