Kokkisodasta tuttu Harri Syrjänen paljastaa vinkkinsä kasvisten grillaamiseen – näillä mausteilla onnistut parhaiten

9:05img
Harri Syrjänen vieraili Huomenta Suomessa viime vuonna.
Julkaistu 21.06.2019 08:30
Toimittajan kuva

Ida-Annika Niva

ida-annika.niva@mtv.fi

Harri Syrjänen suosittelee grillaamaan kasvikset vartaassa tai sellaisenaan.

Juhannuksena moni suosii herkullisia grilliruokia. Makkaroiden ja pihvien lisäksi grillissä on helppo kypsentää erilaisia kasviksia.

Kokkisota-ohjelmasta tuttu kokki Harri Syrjänen suosittelee grillaamaan fenkolia, paprikaa ja munakoisoa. Kasvisten valmistaminen on yksinkertaista eikä vaadi erityisiä niksejä.

– Hyvänmakuiselle kasvikselle riittää suola ja pippuri. Voi laittaa vähän sokeria, jotta saa korostettua makeutta. Oliiviöljyä päälle ja grillaus, ei siinä muuta.

LUE MYÖS: Mitä tänään syötäisiin -ohjelman Harri Syrjänen: "Syökää ne marjat sieltä pakastimesta nyt!"

Syrjäsen mukaan kasvikset voi grillata joko sellaisenaan tai pujottaa vartaaseen

– Vartaassa pitää olla saman kokoisia paloja, jotta ne kypsyvät tasaisesti, hän muistuttaa.

Kasvisten lisäksi Syrjänen grillaa mielellään portobello-sieniä.

– Ne voi ensin grillata, ja valmiit sienet voi sivellä kevyesti oliiviöljyllä ja balsamiviinietikalla.

Syrjänen on mukana Kokkisota-ohjelmassa, joka palaa Maikkarin syksyyn Sikke Sumarin johdolla. Kokkisota-keittiöitä lähtevät luotsaamaan tutut suosikkikokit Tommi Tuominen, Serko Rantanen, Kape Aihinen, Teemu Laurell ja Linnea Vihonen.

Kokkisota syksyllä MTV3-kanavalla.

Tuoreimmat aiheesta

Kokkisota