Harri Syrjänen suosittelee grillaamaan kasvikset vartaassa tai sellaisenaan.
Juhannuksena moni suosii herkullisia grilliruokia. Makkaroiden ja pihvien lisäksi grillissä on helppo kypsentää erilaisia kasviksia.
Kokkisota-ohjelmasta tuttu kokki Harri Syrjänen suosittelee grillaamaan fenkolia, paprikaa ja munakoisoa. Kasvisten valmistaminen on yksinkertaista eikä vaadi erityisiä niksejä.
– Hyvänmakuiselle kasvikselle riittää suola ja pippuri. Voi laittaa vähän sokeria, jotta saa korostettua makeutta. Oliiviöljyä päälle ja grillaus, ei siinä muuta.
LUE MYÖS: Mitä tänään syötäisiin -ohjelman Harri Syrjänen: "Syökää ne marjat sieltä pakastimesta nyt!"
Syrjäsen mukaan kasvikset voi grillata joko sellaisenaan tai pujottaa vartaaseen
– Vartaassa pitää olla saman kokoisia paloja, jotta ne kypsyvät tasaisesti, hän muistuttaa.
Kasvisten lisäksi Syrjänen grillaa mielellään portobello-sieniä.
– Ne voi ensin grillata, ja valmiit sienet voi sivellä kevyesti oliiviöljyllä ja balsamiviinietikalla.
Syrjänen on mukana Kokkisota-ohjelmassa, joka palaa Maikkarin syksyyn Sikke Sumarin johdolla. Kokkisota-keittiöitä lähtevät luotsaamaan tutut suosikkikokit Tommi Tuominen, Serko Rantanen, Kape Aihinen, Teemu Laurell ja Linnea Vihonen.