Harri Syrjänen suosii savustettua kalaa ja artesaanimakkaroita.
Kokkisota-ohjelmasta tuttu kokki Harri Syrjänen kertoo MTV Uutisten haastattelussa vinkkinsä juhannuksen ruokapöytään.
Grillimakkara kuuluu olennaisena osana monen juhannukseen. Syrjäsen omia suosikkeja ovat artesaanimakkarat. Hän suosittelee esimerkiksi uutuuksina tänä kesänä tulleita thaimakkaroita ja kanamakkaroita.
– Suosin nykyään artesaanimakkaroita, sekä raakamakkaroita että kypsiä.
LUE MYÖS: Sikke Sumari kannustaa syömään tiettyjä ruoka-aineita: "Muutenhan unohdamme, miltä ne parhaimmillaan maistuvat"
Lisäksi Syrjäsen mielestä juhannuspöytään kuuluu savustettu kala.
Itse savustettu kampela ja lohi ovat hänen suosikkiherkkunsa juhannuksena. Syrjäsen mukaan kalan sisälämpötilan kuuluu olla 42 astetta.
– Niiden kanssa tarjoaisin tsatsikia ja punajuuricouscousia, Syrjänen kertoo.
LUE MYÖS: Keittiömestari Pekka Terävä keksi parhaan tavan keittää varhaisperunat – kumoaa kaiken, mitä olet aiemmin uskonut pottujen keittämisestä
Syrjänen on mukana Kokkisota-ohjelmassa, joka palaa Maikkarin syksyyn Sikke Sumarin johdolla. Kokkisota-keittiöitä lähtevät luotsaamaan tutut suosikkikokit Tommi Tuominen, Serko Rantanen, Kape Aihinen, Teemu Laurell ja Linnea Vihonen.