Tätä tiukkaa sääntöä prinssi Georgen tulee noudattaa täytettyään 12 vuotta

Tiesitkö? Brittihovilla ja medialla on salainen sopimus koskien pieniä kuninkaallisia lapsia 1:19
Kruunun takaa: Tiesitkö? Brittihovilla ja medialla on salainen sopimus koskien pieniä kuninkaallisia lapsia

Kuninkaallisten on noudatettava tiukkoja sääntöjä.

Prinssi Georgen sääntökoodisto tiukentuu ensi vuonna hänen täyttäessään 12 vuotta.

Kuten hänen isänsä prinssi William, tulee Georgen noudattaa tarkkaa sääntöä kasvaessaan vanhemmaksi; valtaistuimen perilliset eivät voi lentää yhdessä suojellakseen kuninkaallista sukua.

Määräys koskee kaikkia suoraan valtaistuimen linjassa olevia; siihen kuuluivat prinssi William, hänen isänsä kuningas Charles ja hänen isoäitinsä, edesmennyt kuningatar Elisabet.

Elokuussa julkaistussa prinsessa Catherinen elämään perustuvan Rob Johnsonin kirjoittamassa teoksessa Catherine, Walesin Prinsessa, on puhuttu kyseisestä säännöstä.

Kirjan mukaan prinssi William ja kuningas Charles ovat ottaneet yhteen asiaan liittyen; Charles ei ole ollut tyytyväinen siihen, että William on päättänyt kuljettaa koko perhettään samanaikaisesti paikasta toiseen helikopterilla.

Sääntö asetettiin voimaan ennakoivana asetuksena mahdollisen lento-onnettomuuden sattuessa, jotta valtaistuimen perillinen olisi aina suojattu ja monarkia pysyisi vakaana.

Kuningas Charlesin entinen lentäjä Graham Laurie kertoi lentosäännöistä Hello Magazinen Right Royal -podcastissa.

– Mielenkiintoista kyllä, lensimme kaikki neljä, prinssi William, prinsessa ja prinssi Harry yhdessä siihen asti, kun William täytti 12 vuotta. Sen jälkeen hänellä täytyi olla erillinen lentokone ja saimme lentää kaikki neljä yhdessä vain hänen majesteettinsa kuningatar Elisabetin luvalla, Laurie avasi haastattelijoille.

Prinssi George viettää 12-vuotispäiväänsä ensi vuoden heinäkuussa.

Prinsessa Catherine julkaisi komean kuvan pojastaan hänen täytettyään 11-vuotta heinäkuun 22. päivänä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat