MTV3:n Makuja.fi-sivuston ruokabloggaaja Jani Kinnunen perehtyy tänä kesänä burgerin syvimpään olemukseen.
Sivumaku-blogaaja Jani Kinnunen aikoo selvittää, mikä on täydellisen hampurilaisen salaisuus: millainen on täydellinen hampurilaissämpylä, mitkä lisukkeet toimivat parhaiten ja miten syntyy se kaikista mehevin pihvi? Juttusarjan ensimmäisessä osassa kokeiltiin BBQ-pekonihampurilaista, jossa pihvilihaksi valikoitui chuck roll.
– Aloitin kevyesti valitsemalla tässä vaiheessa hyväksi tietämästäni ruhonosasta, chuck rollista. Tuo amerikkalaisten suosima lihanpala ei ole löytänyt vielä tietään kunnolla suomalaisille lihatiskeille. Kyseessä on luuton naudan etuselkä, jossa on rasvaa varsin sopiva määrä mehukkaaseen burgeripihviin. Parhain lopputulos saavutetaan lihalla, jossa rasvaprosentti on 10-20 % tienoilla. Silloin rasvaa pääsee sulamaan sisälle juuri sopivasti eikä liha jää sitkeäksi tai kuivaksi.
Osoittautuiko chuck roll hyväksi pihvilihavalinnaksi? Katso Sivumaku-blogista BBQ-hampurilaisen resepti ja lue lisää!
(MTV3)