Jauhelihapihvistä "tummanruskeaa lihakarkkia" – Antti Suikkari paljastaa burgeripihvien supermehukkaan ykkösen
MTV Uutiset Live vieraili Helsingin Rautatientorille pystytetyllä Burger Lovers -terassilla ja perehtyi trendikkäiden smash burgereiden saloihin.
Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla keväällä kerrottiin, suomalaisten burgerihifistelijöiden keskuudessa on jo pidemmän aikaan kuhistu smash burgereista. Nämä litistettyyn, paistopinnaltaan täydelliseen jauhelihapihviin perustuvat hampurilaiset ovat pikku hiljaa raivaamassa tietään koko kansan tietoisuuteen.
Antti Suikkarin mukaan smash burgerit ovat perusburgeripihvejä armollisempia, mitä tulee niiden valmistukseen. Smash burgereiden valmistuksessa ei haittaa, että jauheliha paistuu täysin kypsäksi.
– Saa markettijauhelihastakin huomattavasti parempaa burgeria tehtyä, kun tekee sen smash-pihveiksi.
MTV Uutiset Live vieraili perjantaina avautuneella Burger Lovers -terassilla Helsingin Rautatientorilla ja selvitti, miten hittihampurilainen valmistuu. Paikalla smash burgerin saloista kertomassa oli yksi tapahtuman järjestäjistä, Burger Lovers Finland -yhteisön perustaja Antti Suikkari.
Intensiivinen lihan maku, supermehukas lopputulos
Suikkarin mukaan smash burger -pihvin ideana on paistaa todella ohut pihvi todella kuumalla pannulla. Apuvälineenä voi käyttää vaikkapa rautakaupasta löytyviä työkaluja.
– Voi käyttää pientä kattilaa tai muurauskauhaa. Ajatus on siinä, että pyritään maksimoimaan todella rapea ja hyvä paistopinta. Pihviin tulee intensiivinen lihan maku. Kyse on maillard-efektistä, jossa lihan aminohapot ja sokerit karamellisoituvat, Suikkari kuvailee.
Hän muistuttaa, että jauhelihan tulee olla smash burgereita valmistaessa todella rasvapitoinen.
– Pihvi on supermehukas, vaikka näyttää ohuelta ja kuivalta. Tummanruskeaa lihakarkkia, siihen se taika perustuu!
Burger Lovers -terassi on pystytettynä Helsingin Rautatientorilla 21.6. saakka. Terassiin osallistuvat hampurilaisravintolat ja burgereihin erikoistuneet keittiömestarit tarjoilevat burgereita pop-up -pisteistään tai ruokarekoistaan.
Miten smash burger paistetaan ja mitä kaikkea muuta sen valmistamiseen liittyy? Katso videolta!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku