Parhaan hampurilaispihvin raaka-aineet voivat yllättää: "Siinä menee vain pihvi pilalle"
Näin paistat täydellisen hampurilaispihvin burgerigurun neuvoilla.
Kuten aiemmin kerroimme, hampurilaisiin erikoistunut Burger Lovers Finland -yhteisö sekä Pepsi järjestivät yleisöäänestyksen Suomen parhaan hampurilaisravintolan löytämiseksi. Ääniä annettiin tänä vuonna yli 20 000.
Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi 2024 äänestettiin Ysitien varrella sijaitseva Grill Room Hankasalmi. Ravintola sai kymmenen prosenttia kaikista avoimen yleisöäänestyksen äänistä.
Toiseksi sijoittui viime vuoden ykkönen, kotkalainen The Van ja kolmanneksi Bursalad Hyvinkäältä.
Tapasimme Helsingin Rautatientorilla järjestettävillä Burger Lovers -hampurilaisfestareilla Bursalad-ravintolan yrittäjän Pekka Mäkisen. Burgeriguru Pekka paljasti MTV Uutisille, miten paistetaan täydellinen hampurilaispihvi niin sanottuun smash burgeriin. Smash burgerissa pihvi on ohut ja sen pinta karamellisoituu herkulliseksi nopeassa paistossa.
Burgeriyrittäjän mukaan hampurilaispihvin valmistaminen on todella yksinkertaista.
– Mausteita ei tarvitse pihviin muuta kuin suolaa ja pippuria. Se on koko lailla siinä.
Entä sitten itse pihvin raaka-aineet, tarvitaanko jauhelihan lisäksi esimerkiksi jauhoja tai kananmunaa?
– Ei todellakaan. Siinä menee vain pihvi pilalle.
Katso jutun yllä olevalta videolta, miten täydellinen hampurilaispihvi paistetaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"