Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Parhaan hampurilaispihvin raaka-aineet voivat yllättää: "Siinä menee vain pihvi pilalle"

2:05img
KATSO VIDEO: Burgeriguru Pekka näyttää, miten paistetaan täydellinen hampurilaispihvi.
Julkaistu 14.06.2024 07:45

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Näin paistat täydellisen hampurilaispihvin burgerigurun neuvoilla.

Kuten aiemmin kerroimme, hampurilaisiin erikoistunut Burger Lovers Finland -yhteisö sekä Pepsi järjestivät yleisöäänestyksen Suomen parhaan hampurilaisravintolan löytämiseksi. Ääniä annettiin tänä vuonna yli 20 000.

Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi 2024 äänestettiin Ysitien varrella sijaitseva Grill Room Hankasalmi. Ravintola sai kymmenen prosenttia kaikista avoimen yleisöäänestyksen äänistä. 

Lue myös: Suomen paras hampurilaisravintola on valittu – pieni punainen mökki Ysitien varrella

Toiseksi sijoittui viime vuoden ykkönen, kotkalainen The Van ja kolmanneksi Bursalad Hyvinkäältä. 

Tapasimme Helsingin Rautatientorilla järjestettävillä Burger Lovers -hampurilaisfestareilla Bursalad-ravintolan yrittäjän Pekka Mäkisen. Burgeriguru Pekka paljasti MTV Uutisille, miten paistetaan täydellinen hampurilaispihvi niin sanottuun smash burgeriin. Smash burgerissa pihvi on ohut ja sen pinta karamellisoituu herkulliseksi nopeassa paistossa.

Lue myös: "Saa markettijauhelihastakin huomattavasti parempaa" – tästä burgerista povataan koko kansan hittiä Suomessa

Burgeriyrittäjän mukaan hampurilaispihvin valmistaminen on todella yksinkertaista.

– Mausteita ei tarvitse pihviin muuta kuin suolaa ja pippuria. Se on koko lailla siinä.

Entä sitten itse pihvin raaka-aineet, tarvitaanko jauhelihan lisäksi esimerkiksi jauhoja tai kananmunaa? 

– Ei todellakaan. Siinä menee vain pihvi pilalle.

Katso jutun yllä olevalta videolta, miten täydellinen hampurilaispihvi paistetaan.

Lue myös: Jauhelihapihvistä "tummanruskeaa lihakarkkia" – Antti Suikkari paljastaa burgeripihvien supermehukkaan ykkösen

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen