Kun kodin eri päätelaitteiden liittymät ottaa suurennuslasin alle, voi vuodessa saavuttaa jopa satojen eurojen säästöt. Tee uudenvuodenlupaus ja päivitä kaikki nykyiset liittymäsi ajan tasalle!
Tavallisessa suomalaisperheessä lapsilla ja aikuisilla on usein omat kännykät ja kotona netissä pyöritään tabletin välityksellä. Digitalisaation myötä erilaisten älylaitteiden määrä on kasvanut kotitalouksissa merkittävästi, mutta harva tietää tarkalleen, mistä liittymien mukana tulee oikeasti maksettua.
Uudenlainen operaattori, Moi Mobiili, pyrkii vastaamaan tarpeisiin, joita lukuisat älylaitteet luovat tänä päivänä perheille. Moi Mobiilin pääajatus on se, että kaikkia perheen älylaitteita hallinnoidaan yhden sovelluksen kautta. Sovelluksen kautta on myös helppo muuttaa tilaustaan vaikka yksittäisten kuukausien ajaksi, mikäli esimerkiksi datankäytön tarve kasvaa hetkellisesti.
Saaristen perhe säästää puhelinlaskussa nykyään 500 euroa vuodessa
Turkulaiseen Saaristen perheeseen kuuluu isä Juha sekä kaksi poikaa, 10-vuotias kuopus ja 14-vuotias esikoinen. Juha käyttää puhelinta eniten työpuheluiden soittamiseen ja pojat sen käyttävät monien ikätoveriensa tapaan dataa erityisen innokkaasti.
Saaristen perheen säästötalkoot alkoivat liittymien osalta siitä, että Juha otti koko perheelle Moi Mobiilin liittymän, johon hän tilasi kolme simmiä: yhden itselleen ja omat kummallekin pojalleen.
– Ennen meillä kaikilla oli erikseen laskutettavat liittymät. Itselläni oli rajaton data, jota en paljon käyttänyt, ja poikien liittymiin kuuluva puheaika taas meni hukkaan, Juha Saarinen kertoo.
Uusien liittymien myötä Juha otti käyttöön Moi Mobiilin sovelluksen, Mun Moin. Sovelluksen kautta hän pystyy nykyään seuraamaan reaaliaikaisesti koko perheen datankäyttöä. Muutoksen myötä perheen liittymäkustannukset ovat laskeneet 75–85 eurosta 33 euroon kuukaudessa.
– Mun Moista voin seurata tarkalleen, paljonko dataa olemme käyttäneet ja millä hinnalla. Voin myös esimerkiksi tarvittaessa säätää lapsen datan pois päältä siksi aikaa, kun hänen pitäisi tehdä läksyt, eikä pelata Pokémonia, Juha kertoo.
Moni maksaa turhasta datasta
Juha ei ole ainoa, joka on maksanut vuosikausia turhasta datasta. Kurkistus omaan datankäyttöön tuo useille suomalaisille yllätyksiä – jotka voivat vuosien saatossa käydä kalliiksi.
– Suuria määriä dataa ei käytä kuin vain ihan pieni osa: suurkuluttajia on noin yksi kymmenestä. Eli moni maksaa turhasta datasta, ehkä tietämättään. Mun Moista voi aina tarkistaa oman datan tai puheminuuttien käytön ja näin maksat vain siitä mitä todellisuudessa käytät, Moi Mobiilin Ulla Koivula toteaa.