Kokeilussa Polaroidin taskutulostin: Hauska idea, keskinkertainen toteutus

Julkaistu 01.05.2016 08:45
Toimittajan kuva

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@teknavi.fi

@digipauli

Valokuvien tulostaminen on nykyisin harvinaista, mutta paperikuvalla on edelleen oma arvonsa. Sen voi antaa käsin kosketeltavaksi muistoksi.

Polaroid Zip on taskuun mahtuva tulostin, jolla voi tulostaa 5,2 x 7,5 senttimetrin kuvia. Kuvat ovat selvästi kymppikuvia pienempiä, eivätkä ne näin ollen sovellu postikortiksi. Kuvat tulostuvat valokuvapaperille, joka on kohtuullisen kestävää.

Tykkäsimme

  • Hauska idea
  • Helppokäyttöinen sovellus
  • Mahdollisuus tulostaa käyntikortteja

Emme tykänneet

  • Arkkien kallis hinta
  • Kuvien laatu jättää toivomisen varaa
  • Akun kesto

Zipin käyttö on yksinkertaista. Älypuhelimeen ladataan Polaroidin mobiilisovellus (iOS ja Android), jonka kautta kuvia voi tulostaa joko älypuhelimen omasta kuvakirjastosta tai ottamalla kuvan sovelluksen kautta. Testimme perusteella jälkimmäinen vaihtoehto ei ole kovin suositeltava, koska kuvien laatu kärsii. Paremman laadun saa tulostamalla kuvan puhelimen kuvakirjastosta. Silloinkin kuvien värit jäävät hailakoiksi. Mobiilisovelluksen avulla kuvista voi tehdä kollaaseja ja myös käyntikortin tekeminen onnistuu. Kuvankäsittelytoimintoja sovellus ei tarjoa.

Virrankesto jättää toivomisen varaa

Zip ja älypuhelin keskustelevat toistensa kanssa bluetooth-yhteydellä. Tulostimella on myös nfc-siru, joten tulostuksen käynnistäminen onnistuu koskettamalla Zipiä nfc-tekniikalla varustetulla älypuhelimella.

Polaroidia markkinoidaan etenkin liikkuvan ihmisen matkatulostimena. Se mahtuu taskuun ja on tarpeeksi kevyt. Laitteen akun kesto ei kuitenkaan vastaa odotuksia. Testikäytössä Zipistä loppui puhti jo alle 10 printtauksen jälkeen. Kun kokeilimme laitetta viileässä säässä, akku sammahti nopeasti eikä suostunut tulostamaan kertaakaan. Laitteen lataaminen tyhjästä täyteen kestää noin puolitoista tuntia.

Polaroid Zipin tulosteiden laatu ei ole huippuluokkaa, mutta riittää.

Kokonaisuutena Zip on mielenkiintoinen tuttavuus, jos vain keksii riittävästi käyttöä pienikokoisille valokuville. Vajaan 200 euron hinta ei ole päätä huimaava, mutta toisaalta paperiarkeista täytyy pulittaa lähes euron kappaleelta. Ahkera käyttö tulee näin ollen melko kalliiksi.

Tuoreimmat aiheesta

Digi