Thaihierontapaikoissa myytiin seksiä kuudessa Suomen kaupungissa – syyttäjä vaatii vankeutta

Keski-Suomen käräjäoikeudessa syyttäjä vaatii suomalais-thaimaalaiselle pariskunnalle 2,5–3 vuoden vankeusrangaistusta törkeästä parituksesta. 

Syyttäjän mukaan elokuusta 2014 tammikuuhun 2023 kestäneen rikoksen tekopaikkoina ovat olleet Jyväskylä, Mikkeli, Seinäjoki, Joensuu, Kuopio ja Kokkola.

Syytettynä on myös kolmas henkilö reilun kuuden vuoden ajan kestäneestä törkeästä parituksesta. Hänelle syyttäjä vaatii 8–10 kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta.

Syyttäjän haastehakemuksessa sanotaan, että pariskunnan nainen ja kolmas syytetty ostivat Jyväskylässä sijainneen thaihierontaliikkeen liiketoiminnan ja vuokrasivat tilan sopien tuottojen puoliksi jakamisesta.

Lisäksi nainen teki syyttäjän mukaan vuosien varrella vuokrasopimukset viidestä muusta liiketilasta, joissa oli tai joihin hän perusti thaihierontaliikkeen. Näitä liikkeitä pariskunta vuokrasi syyttäjän mukaan useille eri ihmisille, jotka tarjosivat ja myivät tiloissa maksullisia seksuaalipalveluja, kuten korvausta vastaan tapahtuvaa sukupuoliyhteyttä.

–  Seksuaalipalvelujen myyminen thaihieronnan yhteydessä on ollut säännönmukainen toimintatapa kaikissa edellä mainituissa thaihierontaliikkeissä, syyttäjä katsoo.

Syyttäjän mukaan pariskunnan mies osallistui thaihierontaliikkeiden käytännön asioiden hoitamiseen ja jakoi liikkeistä saadun hyödyn naisen kanssa.

Hierojat eivät tienanneet ilman seksuaalipalveluja

Pariskunta markkinoi syyttäjän mukaan vuokraamiensa thaihierontaliikkeiden tiloissa työskentelevien henkilöiden maksullisia seksuaalipalveluja laatimalla näiden puolesta ilmoituksia ja julkaisemalla ne internetissä seksitreffit.fi-sivustolla. Ilmoituksissa oli pariskunnan liikkeiden osoitetiedot, haastehakemuksessa sanotaan.

Syyttäjän mukaan liikkeissä toimivien thaihierojien kanssa sovittiin asiakas-, päivä- tai kuukausikohtaisesta vuokrasta.

–  Tuntityöläisenä työskentelevät hierojat ovat maksaneet (pariskunnalle) koko hierontamaksun, 30–60 euroa/asiakas eikä hierojille itselleen ole jäänyt tuloja elleivät he ole myyneet seksuaalipalveluja, syyttäjä katsoo.

Syyttäjän mukaan päivävuokrat vaihtelivat 50–60 euron välillä ja tällöinkin hierojan itselleen saama korvaus on muodostunut pääosin seksuaalipalveluista.

Vuokrat maksettiin pääosin käteisellä

Pariskunta on saanut paritustoiminnasta seksityötä tehneiden henkilöiden maksamina vuokrina ja hierontamaksuina hyötyä ainakin lähes 234  000 euroa, haastehakemuksessa sanotaan.

Pariskunta laajensi toimintaa syyttäjän mukaan vähitellen eri puolille maata. Seksuaalipalveluja myyvät hierojat vaihtuivat usein, ja heidän kanssaan tehtyihin vuokrasopimuksiin kirjoitettiin todellista alempi vuokra, haastehakemuksessa sanotaan. Syyttäjän mukaan vuokrat myös maksettiin pääosin käteisellä.

Syyttäjän mukaan parituksessa on tavoiteltu huomattavaa taloudellista hyötyä ja rikos on tehty erityisen suunnitelmallisesti.

20 000 euron asuntolaina

Syytettynä on myös törkeästä rahanpesusta nainen, jolle syyttäjä vaatii 6–10 kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta.

Syyttäjän mukaan pariskunta muun muassa vei naiselle 20 000 euroa parituksella hankittua käteistä rahaa ja nainen siirsi vastaavan summan pariskunnan pankkitilille viestillä "laina, asuntol.". Syyttäjän mukaan nainen sai menettelystä 1 000 euron palkkion.

Lisäksi syytettynä on kaksi ihmistä avunannosta törkeään paritukseen. Heille syyttäjä vaatii kolmen kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta.

STT ei ole saanut käräjäoikeudelta syytettyjen kirjallisia vastauksia, joista ilmenisi heidän kantansa syytteisiin.

Lue myös:

    Uusimmat