The Times: Putin ostaa hevosilla ammuksia

Venäjä on ostanut Pohjois-Korealta miljoonia ammuksia.

Venäjä on väitetysti ostanut Pohjois-Korealta tykistökranaatteja hevosilla, kertoo brittilehti The Times.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un sai mediatietojen mukaan Venäjältä 24 puhdasveristä hevosta. Kauppahevoset ovat orlovravureita, joiden kerrotaan olevan Kimin suosikkeja.

Orlovravurit olivat osamaksu tykistöammuksista, joita Venäjä on ostanut Pohjois-Korealta. Kranaattikaupan kokonaisarvo ei ole tiedossa, mutta Etelä-Korean mukaan Venäjä on saanut Pohjois-Korealta miljoonia ammuksia syyskuun 2023 jälkeen.

Osittain Pohjois-Koreasta ostamiensa kranaattien avulla Venäjä on pystynyt pitämään hallussaan tykistöylivoimaa Ukrainassa. Tuliylivoima on yksi keskeisistä syistä sille, miksi Venäjä on kyennyt etenemään Itä-Ukrainassa hitaasti, mutta tasaisesti käytännössä koko alkuvuoden.

Tällä hetkellä kiivaimpia taisteluita Itä-Ukrainassa käydään Donetskin alueen Pokrovskin läheisyydessä. Kaupunki on rauta- ja autoteiden risteymäkohta ja näin ollen strategisesti erittäin tärkeä.

Laajemmin Pokrovskin taistelutilanteesta voi lukea alla olevasta linkistä.

Kimin suosikkihevosia vuosien ajan

Hevoset toimitettiin Pohjois-Koreaan viime viikon sunnuntaina. Lähetys koostui 19 orista ja viidestä tammasta, kertoo eteläkorealainen media brittilehti The Independentin mukaan.

Kimin on vuosien saatossa nähty ratsastavan orlovravureilla propagandakuvissa. 

Hevosilla on väitetysti vierailtu ainakin Pohjois-Korean ja Kiinan rajaseudulla sijaitsevalla Paektuvuorella. Pohjois-Korean hallinto pitää vuorta pyhänä vallankumousvuorena.

Lue myös:

    Uusimmat