Therese Johaugilta raju perheratkaisu

Norjan hiihtolegenda Therese Johaug tekee paluun maastohiihdon huipulle tulevana kautena. Johaug haluaa kaiken onnistuvan täydellisesti ja on valmis asumaan sivussa perheestään.

Johaug kertoi kesällä paluustaan ja suuresta tavoitteestaan Trondheimin MM-hiihtoihin, jotka ovat luvassa ensi vuonna. Paraikaa on käynnissä kauteen valmistava jakso. Kymmenkertainen maailmanmestari hakee Trondheimista erityisesti menestystä 50 kilometrin kilpailusta.

Johaug kertoi NRK:lle, että saattaa joutua jättämään perheensä kauden alla, jotta ei sairastuisi. Hänestä tuli äiti viime vuonna.

– Saamme nähdä, jos Kristin (tytär) tulee menemään päiväkotiin, vai pitääkö meidän ottaa hänet kotiin. Nyt yritämme altistaa minut kaikelle mahdolliselle, jotta vastustuskykyni paranee, Johaug sanoi NRK:lle.

Kauden lähestyessä tulee muu perhe ja Johaug asumaan eri osoitteissa.

– Meillä on mökki Sjusjöenissä, joten joko minä pakenen sinne tai sitten he pakenevat sinne. Olemme hyvin motivoituneita sen suhteen. Sehän on hyvä koittaa välttää sitä, jos kotona tulee vastatautia. Se ei ole varmaa, että sairastuu, mutta riskin ottaminen on turhaa, Johaug summasi.

Mikäli suunnitelmat menevät odotetusti, niin Johaug nähdään kansallisen kauden avauksessa Beitostölenissä marraskuun lopulla sekä maailmancupin kisoissa Rukalla ja Lillehammerissa.

Lue myös:

    Uusimmat