Therese Johaugin paluu nostaa jo vastustajien sykettä – Ruotsissa hiotaan kynsiä

Nelinkertainen olympiavoittaja Therese Johaug palaa ensi talvena maailman parhaiden naishiihtäjien tasonmittariksi. Ruotsalainen kestävyysmatkojen ykköstähti Frida Karlsson toivottaa pelottavan vastustajan tervetulleeksi ja nimeää norjalaisen päävastustajakseen Trondheimin 2025 MM-kisoissa.

Johaugin paluu on palauttanut Karlssonin ajatukset kauteen 2021–22. Karlsson pohti silloin harjoituskaudella keinoja kukistaa Johaug, ja hän onnistui siinä Rukan maailmancupissa perinteisen hiihtotavalla ja Lillehammerin kilpailuissa vapaalla hiihtotavalla.

– Minua ovat aina motivoineet voitot, eivätkä palkintopallisijoitukset. Sen takia minun oli kyettävä lyömään myös Johaug, muistelee Italian Val di Fiemmessä ensi kauteen valmistautuva Karlsson.

Johaug kuitenkin juhli kevätkaudella kolmea olympiavoittoa Pekingin 2022 talvikisoissa ja vetäytyi kisoista maaliskuun lopulla. Nyt hän palaa äitiyslomalta kisoihin 36-vuotiaana, ja kunto paljastuu vastustajille Rukan maailmancupissa 29. marraskuuta.

Ura jatkuu Faluniin

– Therese on todella tervetullut kisoihin, sillä hän on ollut meille mittapuuna niin monta vuotta. Häntä me olemme aina jahdanneet, Karlsson jatkaa.

– Mutta missä kunnossa hän mahtaa nyt olla?

Voitoista hiihtävällä Karlssonilla on toistaiseksi vain viestin maailmanmestaruus Seefeldin 2019 kisoista. Alkavalla kaudella hänen päätavoitteensa on menestys Trondheimin MM-kisoissa. Seuraavana talvena hiihdetään Val di Fiemmen laaksossa olympiamitaleista, ja Karlssonin ura päättyy näillä näkymin Falunin 2027 MM-hiihtoihin.

– Se on suunnitelmani, Karlsson vahvistaa ajatuksensa lopettaa hiihto-ura jo 27-vuotiaana.

– En halua ajatella, että jatkan loputtomasti tässä oravanpyörässä. Haluan hyödyntää nämä vuodet ja tehdä niistä kultaisia.

Karlssonin ilmoitusta on ihmetelty, mutta hänelle se on ennen kaikkea keino motivoida itseään.

– Haluan asettaa itselleni maaliviivan. Toki voin sitten tehdä päätöksen jatkaa pidemmälle, kun olen siinä tilanteessa, Karlsson selittää.

Karlsson on saavuttanut urallaan MM-kullan lisäksi viisi MM-hopeaa, neljä MM-pronssia ja viestipronssin Pekingin olympialaisista.

Lue myös:

    Uusimmat