Toimittaja yritti uida Seinessä – pian silmille lävähti hämmentävä totuus

Yksi Pariisin kesäolympialaisten suurimmista puheenaiheista on ollut Seine-joki ja sen veden puhtaus. Expressenin toimittajat Albin Julin ja Elvira Dietmann yrittivät selvittää, saako muut kuin olympiaurheilijat uida vapaasti joessa. Hyvin nopeasti selvisi kuitenkin hämmentävä totuus.

Triathlon-kilpailuja jouduttiin siirtämään useita kertoja veden epäpuhtauden takia. Kisojen jälkeen urheilijat voivat pahoin ja pahimmillaan joutuivat jopa sairaalaan. Kisat saatiin vietyä läpi ja torstaina joessa uitiin avovesiuinnin naisten kilpailu, jolla oli mittaa kymmenen kilometriä. Miesten kilpailu on luvassa perjantaina.

Expressenin toimittajat tiedustelivat alkuun ohikulkijoilta, suostuisivatko he uimaan joessa. Suurin osa oli sitä mieltä, että eivät suostuisi ainakaan ilmaiseksi. Yhden henkilön mukaan uiminen joessa on kiellettyä. 

Kaksikko suuntasi tämän jälkeen joen yhteydessä olevalle uima-altaalle. Se ei kuitenkaan ollut yhteydessä itse jokeen ja siellä tuli vastaus, että yksityishenkilöt eivät saa uida joessa.

– Urheilijat saavat polskia joessa kuten pormestarikin, mutta yleisesti se on kiellettyä, Julin sanoi ja ihmetteli, kuinka urheilijat voivat uida joessa pitkiä matkoja, mutta yksityishenkilöt eivät voi uida kymmentä metriä.

Dietmann oli ottanut Julinille mukaan uimalakin sekä lasit, mikäli löytyisi paikka, jossa Julin pääsisi testaamaan uintia Seinessä. Poliisilta kysyttäessä aiheesta, oli vastaus kuitenkin selvä.

– Se on laitonta, poliisi vastasi toimittajakaksikolle.

Videon toimittajien yrityksestä voit katsoa tästä linkistä.

 

Lue myös:

    Uusimmat