Menestyviä sisaruksia urheilussa on nähty pilvin pimein, mutta kaksosia on sen sijaan vähemmän. Urheilun rintamalla menestystä niittäneitä kaksosiakin tosin löytyy ja listasimme kovimmat kaksoset.
10. Ronde ja Tiki Barber
Amerikkalaisessa jalkapallossa on nähty paljon kaksosia kentällä, mutta mittavimman ja vaikuttavimman uran ovat tehneet Ronde ja Tiki Barber. Molemmat edustivat urallaan yhtä seuraa, mutta eri joukkueita. Lisäksi he pelasivat hieman harvinaisesti eri pelipaikoilla, mutta kuuluivat samalla koko liigan eliittiin. Ronde oli veljeksistä hieman menestyksekkäämpi, sillä hän pääsi juhlimaan himoittua Super Bowlia kertaalleen. Lisäksi hänet valittiin viidesti NFL:n tähdistöotteluun ja kolmasti kauden tähdistöjoukkueeseen. Häntä pidetään yhtenä kautta aikain parhaista kulmapuolustajista ja yhtenä suurimpina Tampa Bay Buccaneersin legendana.
Tikinkään uraa ei väheksyä. Hän sai kolmasti valinnan tähdistöpeliin ja kertaalleen liigan tähdistöjoukkueeseen. Hän pelasi 10 kautta New York Giantsissa ja merkkautti sinä aikana useita seuraennätyksiä nousten seuralegendan asemaan.
9. Dick ja Tom Van Arsdale
Koripallon puolella on nähty useita kaksosia ja nykyäänkin NBA:ssa palloilevat muun muassa Lopezin kaksoset Brook ja Robin sekä Marcus ja Markieff Morris. Moni voi nostaa Grantin kaksoset Horacen ja Harveyn kaikkien aikojen parhaiksi koriskaksosiksi, mutta heistä Horace oli lähinnä se, joka keräsi mestaruussormukset ja loi huikean uran.
Van Arsdalen kaksoset Dick ja Tom olivat 1960-70 luvulla NBA:n ehdotonta parhaimmistoa. Molemmat valittiin kolmasti NBA:n tähdistöotteluun ja pelasivat 12 kautta NBA:ssa. Dick pelasi urallaan New York Knicksissä ja Phoenix Sunsissa, joka on myös nostanut hänen pelinumeronsa kattoon. Tom kierteli hieman enemmän pelaten urallaan Detroit Pistonsissa, Cincinnati Royalsissa, Kansas City-Omaha Kingissä, Philadelphia 76ersissä, Atlanta Hawksissa ennen kuin päätti uransa yhdessä veljensä kanssa samaan aikaan Phoenixissa. Hieno päätös molempien hienolle uralle.
8. Jermell ja Jermall Charlo
Charlon nyrkkeilevät kaksoset Jermell ja Jermall hallitsevat tällä hetkellä ylemmän välisarjan otteluita. Jermell on tällä hetkellä WBC-liiton mestari ja minuutin vanhempi Jermall kantaa IBF-liiton vyötä. Molemmat ovat ammattilaisurallaan edelleen tappioitta Jermellin voittaessa kaikki 28 otteluaan ja Jermallin tili on puhdas 24 voittoa. He ovat samalla historian ensimmäiset kaksoset, joilla on samanaikaisesti titteli samassa painoluokassa. WBA- ja WBO-liittojen mestaruusvyöt ovat vielä kaksikon tähtäimessä ja tavoitteena, mutta samaan aikaan heitä ei kuitenkaan nähdä kehässä, sillä he ovat päättäneet, etteivät ottelu toisiaan vastaan.
7. Daniel ja Henrik Sedin
Ruotsalaisen jääkiekkoilun kiintotähdet Daniel ja Henrik Sedin ovat oman lajinsa parhaat kaksoset. Kaksikko on pelannut yhteensä 2516 ottelua NHL:ssä ja merkkauttaneet yhteensä 2061 tehopistettä. Vaikka Stanley Cup on jäänyt kaksikolta haaveeksi, ovat he voittaneet yhdessä olympia- ja MM-kultaa. He ovat olleet erottamattomia jo lapsesta lähtien, sillä he ovat aina pelanneet samassa joukkueessa.
Ruotsilta löytyy myös toinen vahva kaksoskaksikko jääkiekossa, sillä NHL:n maalivahtieliittiin lukeutuva Henrik Lundqvist ja hänen veljensä Joel ovat myös kaksosia, mutta heidän yhteissaavutuksensa eivät yllä Sedinien tasolle. Naisten puolelta amerikkalaiset Monique ja Jocelyne Lamoureux ovat kumpikin päässeet juhlimaan viidesti maailmanmestaruutta ja kahdesti olympiahopeaa.
6. Frank ja Ronald de Boer
Jalkapallossa on varsin paljon menestyneitä kaksosia. Brasilialaiset Rafael ja Fabio Pereira da Silva, saksalaiset Sven ja Lars Bender, sveitsiläiset Philipp ja David Degen, turkkilaiset Hamit ja Halil Altintop, venäläiset Vasili ja Aleksei Berezutski, hollantilaiset Rene ja Willy van de Kerkhof ja suomalaiset Niklas ja Henrik Moisander ovat muutamia tuttuja nimiä, mutta kermana kakun päällä ovat silti de Boerin kaksoset Ronald ja Frank.
Kaksikon ura kulki samoja polkuja Hollannin maajoukkueessa, Ajaxissa, Barcelonassa, Rangersissa sekä uran ehtoopuolella Qatarissa. Frank oli veljeksistä se hieman menestyneempi ja lopetettuaan uransa hänellä olikin tilillään muun muassa eniten maaotteluita Hollannin paidassa ennen kuin Edwin van der Sar ohitti hänet.
5. Steve ja Phil Mahre
Amerikkalaiset Steve ja Phil Mahre putsasivat palkintopöydän vuoden 1984 olympialaisissa Sarajevossa. Veljeksistä neljä minuuttia nuorempi Phil voitti pujottelussa kultaa ja Steve laski vanavedessä hopealle. Phil oli juhlinut aiemmin alppiyhdistetyn MM-kultaa vuonna 1980. Steven aika nousta korkeimmalle pallille tuli 1982, kun hän voitti suurpujottelun MM-voittoa. Kaksosista Phil oli lopulta menestyneempi voittaen maailmancupin kokonaiskilpailun kolmasti, alppiyhdistetyn cupin neljästi, kahdesti suurpujottelun cupin ja kertaalleen pujottelun cupin. Molemmat osallistuivat yhteensä kolmiin olympiakisoihin uransa aikana. Menestystä olisi saattanut tulla lisääkin, mutta molemmat lopettivat uransa Sarajevon jälkeen vasta 26-vuotiaina.
4. Katrine Lunde Haraldsen ja Kristine Lunde-Borgersen
Norjalaiset Katrine Lunde Haraldsen ja Kristine Lunde-Borgersen ovat olleet maansa käsipallossa voimakaksikko jo reilun vuosikymmenen ajan. He ovat voittaneet Norjan paidassa kahdesti olympiakultaa ja kertaalleen maailmanmestaruuden. Lisäksi Katrine on voittanut neljä Euroopan mestaruutta, kun Kristine on juhlinut maanosan mestaruutta kolmasti. Maalivahtina pelaava Katrine jahtaa Riossa jo kolmatta peräkkäistä olympiakultaansa.
3. Caroline ja Georgina Evers-Swindell
Uusiseelantilaiset soutajakaksoset Georgina ja Caroline Evers-Swindell ovat tehneet lajissaan vakuuttavaa jälkeä. Kaksoset voittivat kahdesti olympiakultaa ja kolmasti maailmanmestaruuden. Pekingissä saavutetun toisen peräkkäisen olympiakullan jälkeen he päättivät lopettaa uransa.
2. Pavol ja Peter Hochschorner
Pavol ja Peter Hochschorner ovat koskipujottelun kautta aikain menestynein pari. He ovat voittaneet C-2 luokassa kolme peräkkäistä olympiakultaa sekä yhden pronssin ja jahtaavat lisää menestystä Riossa. Olympiamitalien lisäksi palkintokaapissa koristaa yhteensä 14 MM-mitalia, joista kuusi on kultaista, 10 maailmancupin kokonaiskilpailun voittoa sekä yhteensä 17 Euroopan mestaruusmitalia, joista kirkkaimpia on 11.
1. Bob ja Mike Bryan
Tennishistorian menestyin nelinpelipari on kaksosveljekset Bob ja Mike Bryan. He ovat yhdessä voittaneet kaiken mahdollisen ja heillä on tilillään yli 100 nelinpeliturnausvoittoa ja mukaan mahtuvat kaikki Grand Slamit, olympialaiset, Davis Cup sekä World Tour Finalsin voitot. He jahtaavat toista olympiakultaansa Riossa. Hauskana yksityiskohtana mainittakoon, että Bob on vasenkätinen ja Mike oikeakätinen. Bryanin veljesten pitkä ura sekä hieno menestys nostavat heidät tällä listalla ykköseksi.