Kalle Rovanperä avasi yksityiskohtaisesti ongelmiaan – Ott Tänak saattoi esittää ratkaisun

Kalle Rovanperä pyörähtää – törmää aitaan 0:33
Kalle Rovanperä pyörähtää – törmää aitaan

Toyotan Kalle Rovanperä ei ollut alkuunkaan tyytyväinen ajoonsa Chilen MM-rallin avauspäivänä. Hallitseva maailmanmestari on silti kisassa kolmantena, vain kymmenen sekunnin päässä kärkipaikkaa miehittävästä tallikaveristaan Elfyn Evansista.

Rovanperä tuskaili hyvästä lähtöpaikasta huolimatta läpi avauspäivän olosuhteiden kanssa, jotka eivät hänen mukaansa sovi alkuunkaan hänen luontaiselle ajotyylilleen.

Perjantain viidestä erikoiskokeesta yhdelle syntyi pohja-aika – siitäkin huolimatta, että Rovanperä oli tuonkin pätkän maalissa kaikkea muuta kuin tyytyväinen.

– Todella huonosti menee. En tunne oloani mukavaksi näillä teillä. Osasin vähän odottaa sitä, mutta kun on näin kuivaa, se ei sovi ajotyylilleni. Taistelen paljon auton ja ajamisen kanssa.

Päivän päätteeksi Rovanperä sanoi Dirtfishille, ettei hän saanut ulosmitattua täyttä potentiaalia sen paremmin itsestään kuin autostaan.

– En löydä oikeaa tunnetta säätöjen ja tuntuman puolesta. Näillä teillä vaadittava ajotyyli on täysin päinvastainen kuin se, miten normaalisti ajan soralla, joten sopeutuminen ei ole helppoa.

– Tiepohja on todella kova, ja ajolinjalla, joka on melko kapea, on todella korkea pito. Ajolinjan ulkopuolella pitoa ei ole yhtään. Täytyy siis vain seurata ajolinjaa.

Tässä kohdassa asiat menevät vaikeiksi.

– Linja menee sisäreunasta sisäreunaan joka mutkassa. Se on aika erilasta kuin se, miten normaalisti ajan; aina myöhään mutkan lakipisteeseen ja vähän sivuluisussa, ei liikaa, mutta pienessä kulmassa. Nyt pitää vain mennä keula edellä ja seurata linjaa.  

– Ei tunnu siltä, että voisin ajaa paljoakaan nopeammin.

Kisassa toisena oleva Hyundain Ott Tänak teki tallinsa tiedotteessa yhden huomion, joka saattaisi auttaa myös Rovanperää.

– Lauantaina tien luonne tulee olemaan täysin erilainen, ja odotamme enemmän pitoa.

Lue myös:

    Uusimmat