Uhrien tileiltä vietiin 1,5 miljoonaa euroa – näin rikolliset onnistuivat

Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa Vantaalla alkoi tiistaina oikeudenkäynti laajassa petoskokonaisuudessa, jossa uhrien tileiltä vietiin yhteensä 1,5 miljoonaa euroa.

Syyttäjälaitoksen tiedotteessa kerrotaan, että syyttäjä on nostanut syytteen laajassa petoskokonaisuudessa yhteensä 11 vastaajaa vastaan. 

Heitä syytetään törkeän petoksen yrityksistä, törkeistä maksuvälinepetoksista ja törkeistä petoksista.

Tällaisista huijauksista on kyse

Tiedotteessa kerrotaan, että useat sadat yksityishenkilöt saivat tekstiviestejä, joissa oli linkkejä huijaussivustoille.

Näiden ja huijaussoittojen avulla rikolliset onnistuivat saamaan haltuunsa uhrien verkkopankkitunnuksia ja muita tietoja, joita tarvitaan tilisiirtojen tekemiseen.

Kaiken kaikkiaan uhrien tileiltä onnistuttiin viemään yli 1,5 miljoonaa euroa. Tämän lisäksi heidän pankkitunnuksillaan tilattiin erilaisia tuotteita, kuten kännyköitä, satojen tuhansien eurojen edestä.

Vastaajat ovat esitutkinnassa pääosin kiistäneet syytteet.

Laaja tutkinta

Tutkinnassa ovat olleet mukana kaikki Suomen poliisilaitokset sekä keskusrikospoliisi, tiedotteessa kerrotaan. Lisäksi tutkintaa on tehty yhdessä ulkomaisten syyttäjä- ja poliisiviranomaisten kanssa sekä Eurojustin (EU:n rikosoikeudellisen yhteistyön viraston) tuella.

Tutkinnan päävastuu on ollut Itä-Suomen ja Itä-Uudenmaan poliisilaitoksilla. 

Tässä vaiheessa tapauksesta ei ole enempää tiedotettavaa. Haastehakemus ja esitutkintapöytäkirjat tulevat julkisiksi, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus toisin määrää.

Lue myös:

    Uusimmat