Poliisi: Jos sait tämän sähköpostin, vastaa – voit olla yksi sadoista rikoksen uhreista

Poliisi pyytää satoja suomalaisia vastaamaan sähköpostiin keskeneräiseen talousrikostutkintaan liittyen.

Poliisi lähetti poikkeuksellisen sähköpostin sadoille suomalaisille, jossa pyydetään vastaamaan viestiin.

Kyse on ollut Lounais-Suomen poliisilaitoksen tutkima törkeä petos, joka liittyy rahoitusyhtiö Blue Finance Suomi Oy:n toimintaan.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että esitutkinta liittyy yhtiön G-sarjan osakkeisiin 2021 lähtien. Poliisille tulleiden useiden tutkintapyyntöjen perusteella Blue Finance Suomi Oy on lopettanut osinkosaatavien suorittamisen ja etuoikeusosakkeiden takaisinlunastamisen.

Näin tunnistat poliisin lähettämän sähköpostin

Poliisin haltuunsa saaman listan perusteella se on arvioinut henkilöt, jotka saattavat olla rikoksen uhreja. Heitä on useita satoja eri puolilla Suomea. Syyskuun lopussa poliisi lähestyi heitä kaikkia rikoksen selvittämiseksi.

Sähköpostit on lähetetty poliisi.fi-päättyvästä osoitteesta. Viestin aiheena on "Vaatimukset ja tiedot asianomistajan asemassa epäiltyyn törkeään petokseen (rikosilmoitusnumero)."

– Sähköpostiviestissä pyydetään ilmoittamaan poliisille asiaa koskevat tiedot sekä rangaistus- ja korvausvaatimukset asiassa. Mikäli olet saanut Lounais-Suomen poliisilta sähköpostia, pyydämme vastaamaan siihen mahdollisimman pian ja mahdollisimman tarkasti, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Riikka Laaksonen kirjoittaa poliisin tiedotteessa.

Poliisi kehottaa myös tarkastamaan roskapostinsa, jos epäilee kuuluvansa rikoksen uhreihin.

Toistaiseksi vain harva rikoksen uhri vastannut

Poliisin mukaan vastanneiden määrä on toistaiseksi melko vähäinen. Poliisi arvelee sen liittyvän vastaanottajien varovaisuuteen.

– Jos epäröi saamansa viestin oikeellisuutta, voi soittaa esimerkiksi poliisilaitoksen vaihteeseen ja pyytää sieltä ohjausta talousrikostutkintaan, missä asia voidaan vielä erikseen vahvistaa, Laaksonen neuvoo tiedotteessa.

Hän muistuttaa, ettei poliisi koskaan, ja ei nytkään, kysy pankkitunnuksia. Hän kiittääkin kansalaisia tarkkuudesta ja huijausviestien varomisesta.

Lue myös:

    Uusimmat