Ukraina iski sotilaslentokentälle Venäjän Lipetskin alueella – myös iskut Kurskin alueella jatkuvat

Ukrainan armeija kertoo iskeneensä sotilaslentokentälle Lipetskin alueella Etelä-Venäjällä.

Sotilaslentokentälle tehdyssä iskussa kerrotaan tuhoutuneen ohjattavia pommeja sekä varastoja. Asiasta uutisoi muun muassa BBC ja uutisoimisto Reuters.

Ukrainan armeija kertoo Reutersin mukaan viestipalvelu Telegramissa, että kentällä on havaittu suuri tulipalo ja useita räjähdyksiä. 

BBC:n mukaan sotilaslentokenttä sijaitsee noin 350 kilometrin päässä Venäjän ja Ukrainan väliseltä rajalta.

Reutersin haastattelemien turvallisuuslähteiden mukaan isku toteutettiin lennokkeja käyttämällä. Lähteiden mukaan kentällä oli iskun aikana useita koneita ja helikoptereita sekä varasto, jossa oli sisällä 700 ohjattavaa pommia.

Lipetskin paikallisviranomaiset ovat julistaneet alueelle hätätilanteen. Myös neljän paikallisen kylän asukkaat on evakuoitu.

Tilanne Kurskin alueella jatkuu

Ukraina on tehnyt iskuja venäläisiin lentotukikohtiin haitatakseen Venäjän kykyä käyttää sen sotakoneita ja muita sotatoimia Ukrainaa vastaan.

Ukraina on tehnyt useita iskuja myös Venäjän Kurskin alueella, joka sijaitsee Lipetskin lounaispuolella lähellä Ukrainan rajaa tiistaista alkaen.

Reuters kertoi tänään iltapäivällä Suomen aikaa, että uutistoimisto Interfaxin mukaan Venäjän puolustusministeriö on kertonut siirtävänsä lisää joukkoja Kurskin alueelle iskujen takia.

Reuters kertoo myös vahvistaneensa sosiaalisessa mediassa kiertävän videon aitouden, jossa näkyy, kuinka saattueellinen sotilasajoneuvoja palaa moottoritien vieressä Kurskin alueella. 

Uutistoimisto ei kuitenkaan ole onnistunut vahvistamaan, milloin video on tarkalleen kuvattu.

Reutersin mukaan videolla nähdään noin 15 ajoneuvoa. Osassa ajoneuvoista vaikutti olevan ruumiita.

Esimerkiksi valkovenäläinen Nexta-mediakanava on julkaissut videon viestipalvelu X:ssä.

Jos julkaisu ei näy, voit katso sen täältä.

Verinen isku supermarkettiin

Venäjän tänään tekemässä iskussa Itä-Ukrainassa on kuollut ainakin 11 ihmistä, Ukrainan valtion hätäpalvelu kertoo. Lisäksi kymmeniä on loukkaantunut.

Isku tehtiin Donetskin alueella sijaitsevaan Kostjantynivkan kaupunkiin. Donetskin alueen kuvernöörin mukaan kaupunki joutui Venäjän tykistöiskun kohteeksi.

Paikallinen uutissivusto Novosti Donbassa on jakanut kuvamateriaalia palavasta supermarketista ja tuhoutuneesta ympäristöstä.

Poliisi varoitti paikallisia mahdollisesta toisesta iskusta, ja AFP:n toimittajat näkivät kymmenien ihmisten pakenevan alueelta.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kirjoitti viestipalvelu Telegramissa, että ihmisiä on jäänyt raunioiden alle loukkuun. Presidentti vannoi Venäjän joutuvan vastuuseen terrorista.

Juttua päivitety kello 18.34 Venäjän tekemällä iskulla supermarkettiin.

Lue myös:

    Uusimmat