Ukraina pesi näyttävästi kasvonsa – EM-avausvoiton ratkaisija puhkesi itkuun

Ukraina paransi Saksassa mahdollisuuksiaan yltää jalkapallon miesten EM-kisoissa pudotuspeleihin, kun se kukisti E-alkulohkossa Düsseldorfissa Slovakian 2–1.

Slovakia johti tauolla Ivan Schranzin ensimmäisellä puoliajalla pukkaamalla maalila 1–0. Ukrainan nostivat sen turnauksen avausvoittoon toisen puoliajan osumillaan Mykola Shaparenko ja Roman Yaremchuk.

Yaremchuk teki voittomaalin kymmenen minuuttia ennen päätöstä upean ensimmäisen kosketuksen ja kliinisen viimeistelyn jälkeen. Yaremchuk kyynelehti kentällä merkittävän voiton jälkeen.

– Tärkeintä tänään oli, että osoitimme luonnetta. Päästimme maalin, johon reagoimme hyvin. Kansamme kaipaa tällaisia tuntemuksia, Ukrainan päävalmentaja Serhi Rebrov kertoi huojentuneena BBC:n mukaan.

E-lohkon kaksi muuta joukkuetta Belgia ja Romania kohtaavat toisen kierroksen ottelussaan huomenna.