Ukraina: Venäjän ohjusisku on tuhonnut voimalaitoksen Kiovassa

Ukrainan mukaan voimalaitos tuhoutui ohjushyökkäyksen seurauksena.

Venäjän yöllä tekemä ilmahyökkäys Ukrainan pääkaupungin Kiovan alueelle on tuhonnut voimalaitoksen ja vaurioittanut sähköverkkoa, kertoo ukrainalainen energiayhtiö uutistoimisto Reutersin mukaan.

Venäjä on keväällä aiempaa selvemmin ottanut kohteikseen esimerkiksi Ukrainan voimalaitokset ja muun kriittisen infrastruktuurin.

Kremlillä olisi aiemminkin ollut kyky tehdä vastaavia iskuja, mutta samassa mittakaavassa se ei ole näin tehnyt. Mikä on muuttunut? Syytä voi vain spekuloida, sanoi sotatieteiden dosentti Ilmari Käihkö aiemmin toukokuussa.

– Venäjä on turhautunut ja pidäke tehdä näitä hyökkäyksiä on mennyt. Ehkä Venäjä on miettinyt, että Ukrainaan tulisi myötämielinen hallinto, jolloin olisi hyvä, että sillä olisi tiettyjä kriittisen infrastruktuurin edellytyksiä, Käihkö pohtii.

– Nyt Venäjällä on turhauduttu lukkiutuneeseen tilanteeseen ja on etsitty uusia kohteita, joihin ei olla aikaisemmin hyökätty, hän jatkaa.

Ukraina taas on vastannut hyökkäämällä Venäjän energiakohteisiin.

– Ukrainan sodassa on ollut tietynlaisia rajoituksia, ehkä neuvoteltujakin: Jos me emme hyökkää tällaiseen kohteeseen, älkää te hyökätkö tuollaiseen kohteeseen, Käihkö katsoo.

Lue myös:

    Uusimmat