Ullanlinnan murhaajalla hulppea omaisuus – arvo-asunto edelleen myymättä

Ullanlinnan arvoasunnossa murhatun naisen omaiset vaativat oikeudessa korvausta asunnon myynnin viivästymisestä. Oikeus ei tähän suostunut.

Vaimonsa murhasta tuomitulla psykiatri Roope Bob Tikkasella on huomattava omaisuus. 

Syyttäjän mukaan Tikkasen osakesalkun arvo oli pelkästään yli 750 000 euroa, jonka lisäksi hän omisti "runsaasti" muuta omaisuutta. Syyttäjän mukaan omaisuus oli yhteensä noin miljoona euroa. Tikkanen myönsi varallisuutensa olevan 750 000 euroa.

Ullanlinnan asunto on edelleen myynnissä, tällä hetkellä 1,6 miljoonan euron hintaan. 

Tikkanen on ammatiltaan psykiatri. Hänet tuomittiin perjantaina elinkautiseen vaimonsa murhasta joulukuussa 2022. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Omaiset vaativat korvauksia asunnon myynnin viivästymisestä

Murhatun naisen omaiset vaativat käräjäoikeudessa korvauksia kuolinpesälle lähes 20 000 euroa kuluista sekä sen lisäksi vahingonkorvauksia ja korvauksia elatusavun menetyksestä.

Omaiset vaativat myös tuomitulta korvausta siitä, että he eivät ole voineet asua Ullanlinnan asunnossa tai myydä sitä 3,5 kuukautta kestäneen poliisin rikostutkinnan vuoksi. Murha tapahtui kyseisessä asunnossa. 

Asianomaiset vaativat korvauksia tuolta ajalta, koska he ovat menettäneet kauppahinnan tuottoa sekä joutuneet maksamaan asunnon hoitovastiketta voidakseen pitää asunnon. 

Tuomiosta käy ilmi, että omaiset saivat asunnosta sitovan ostotarjouksen marraskuussa 2023, jolloin asunto olisi mennyt kaupaksi 1 550 000 euron hintaan. Ostotarjous oli heidän mukaansa voimassa maaliskuuhun 2024 asti.

Tikkanen kiisti vaatimukset perusteeltaan ja määrältään. Tikkasen mukaan se, että asuntoa ei ole voitu myydä, johtui poliiseista eikä hänestä. 

Käräjäoikeus ei suostunut asianomaisten korvaukseen asunnon mahdollisesta menetetystä myyntituotosta. Oikeuden mukaan asianomistajat eivät esittäneet riittävän hyvin perusteita siitä, että asunto olisi saatu myytyä 3,5 kuukauden aikana.

Vaatimus taloudellisesta vahingosta siis hylättiin tältä osin. 

Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että Tikkasen on korvattava asunnon hoitovastikkeet 3,5 kuukauden osalta, yhteensä 2 012,50 euroa, koska asuntoa ei voitu käyttää Tikkasen teon vuoksi.

Poikkeava murha

Murhaa hienostopiireissä on pidetty poikkeuksellisena, sillä se eroaa tyypillisestä suomalaisesta henkirikoksesta asiantuntijoiden mukaan useamman syyn takia. 

– Epäilty ei edusta sitä prototyyppiä, joka tyypillisesti syyllistyy henkirikokseen Suomessa, rikosylikonstaapeli (evp.) Kenneth Eriksson sanoi joulukuussa 2023 MTV Uutisten haastattelussa.

Myös rikostarkastaja (evp.) Petri Rainiala komppasi tätä seikkaa, ja sanoi, että tyypillinen suomalainen henkirikos on ryyppyporukassa tehty puukotus.

– Tässä tapauksessa henkirikos tapahtui Helsingin arvoalueella ja sekä uhri että epäilty olivat hyvissä ammateissa olevia ihmisiä. Se on poikkeavaa, hän sanoi.

Asunto edelleen myynnissä

Kyseinen asunto on edelleen myynnissä. Sitä myydään tällä hetkellä 1 650 000 euron hintaan.

Asunnossa on kuvailun mukaan "kaikki ajattoman arvoasunnon elementit". 

Kohteen kiinteistövälittäjä Teemu Oukari kertoi Iltalehdelle lauantaina julkaistussa jutussa, että asunnosta on tehty kaksi tarjousta. 

Oukarin mukaan on vaikea sanoa vaikuttaako "asunnon historia" hintapyynnin laskuun.
 

Lue myös:

    Uusimmat