Ultra Bran jäsenet ovat olleet viime vuosina vaihtelevasti tekemisissä toistensa kanssa – Terhi Kokkonen ja Kerkko Koskinen eivät kaipaa kiertue-elämää

Haastattelussa Ultra Bran jäseniä – miksi paluu tapahtuu juuri nyt? 7:35
Katso Terhi Kokkosen ja Kerkko Koskisen haastattelu kokonaisuudessaan videolta.

Ultra Bra julkisti 5. syyskuuta tekevänsä elokuussa 2025 keikan Helsingin Olympiastadionilla. Yhtyeen jäsenillä Terhi Kokkosella ja Kerkko Koskisella ei kuitenkaan ole varsinaisesti ikävä vuosikymmenten takaista kiertue-elämää. 

Ultra Bra kertoi 5. syyskuuta tekevänsä paluun vuoden 2025 stadionkeikan ja uuden musiikin myötä. Kokoonpano esiintyy Helsingin Olympiastadionilla 23. elokuuta 2025. 

Yhtye lopetti toimintansa vuonna 2001 ja on tehnyt sen jälkeen kaksi lyhyttä paluuta 2010-luvulla. 

Yhtyeen jäsenen Kerkko Koskisen mukaan paluulle ei ole mitään selkeää syytä. 

– On syntynyt ajatus, että stadion olisi hieno. Jotenkin aika tulee kypsäksi, ja nyt ollaan tässä, Koskinen kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa 5. syyskuuta. 

Ensi kesänä Olympiastadionilla on luvassa tietysti tunnistettavia ja tunnettuja kappaleita, mutta myös jotakin uutta. 

– Stadion on iso ja se pitää jollain tavalla täyttää ja lunastaa, yhtyeen toinen jäsen Terhi Kokkonen  kertoi. 

Viime vuosien aikana bändin jäsenet ovat olleet vaihtelevasti tekemisissä toistensa kanssa. 

– Teen töitä Joel Melasniemen ja Antti Lehtisen kanssa. Joelin kanssa lähes päivittäin ja Antin kanssa viikoittain. Kerkon kanssa olemme olleet tekemisissä silloin tällöin, mutta on ihmisiä, joiden kanssa ei ole ollut lainkaan tekemisissä. On ollut todella kiva palata nyt yhteen ja tehdä taas yhdessä töitä vuosien jälkeen. Festari- ja Hartwall Areenan keikat olivat kuitenkin eri asia kuin se, että olemme nyt olleet studiossa, mikä muistuttaa niitä aikoja, kun olemme aikoinaan olleet koossa, Kokkonen kertoi. 

Kun Kokkoselta ja Koskiselta kysyy, kaipaavatko he parinkymmenen vuoden takaista, yhteistä keikkailua ja ”luokkaretkimeininkiä”, vastaus tulee välittömästi kuin yhdestä suusta. 

– Ei! Suomi on todella iso maa ja sitä on bussilla varsin raskasta kiertää – en kaipaa sitä ollenkaan, Koskinen kertoi. 

– Voidaan mennä junalla, jos mennään, Kokkonen heitti. 

Lue myös:

    Uusimmat