Uusi käänne tutkinnassa: F1-tarkastajat astelivat sensaatiotiimin tiloihin

Kansainvälinen autoliitto FIA on ilmoittanut tutkivansa Azerbaidzhanin GP:n videomateriaalia, joka on herättänyt tuoreita väitteitä sääntöjenvastaisista siivistä.

FIA ei ilmoituksessaan viittaa mihinkään talliin, mutta useiden F1-medioiden mukaan huomio on kohdistunut McLarenin takasiiven mahdolliseen taipuisuuteen.

McLarenin Oscar Piatri ajoi viime viikonloppuna voittoon Bakun katuradalla. Jo ennen Azerbaidzhanin kisaviikonloppua FIA kertoi tutkineensa Italian GP:ssä esiin tulleita epäilyksiä, jotka se totesi perättömiksi.

– FIA seuraa tarkasti kaikkien autojen rungon taipuisuutta ja pidättää oikeuden vaatia tiimejä tekemään muutoksia missä tahansa kohtaa kautta, liitto kertoo torstaina julkaistussa tiedotteessaan.

FIA:n mukaan kaikissa tähänastisissa testeissä tutkitut osat ovat kuitenkin olleet sääntöjenmukaisia. Nyt esiin on tullut jälleen uutta materiaalia, jota tarkastajat tutkivat torstaina Singaporen varikolla.

– FIA katsoo parhaillaan uudelleen läpi dataa ja uutta todistusaineistoa, joka on noussut esiin Bakun GP:ssä, tiedote jatkuu.

Piastrin autossa taaksepäin kuvanneesta kamerakulmasta näkyy, että McLarenin takasiipi saattaa radalla taipua ilmanvastuksesta. Tällä taas talli pystyisi parantamaan suoranopeuksiaan muutenkin kuin avaamalla DRS-siipensä sille varatuissa kohdissa rataa.

F1-sääntöjen mukaan kaikkien auton aerodynaamisten osien on oltava liikkumattomia. FIA testaa osien taipuisuutta painojen avulla.

BBC:n tietojen mukaan Red Bull -talli on voimakkaimmin kyseenalaistanut kilpailijatiimin auton sääntöjenmukaisuuden.

– Se on laillinen. Meitä testataan paljon, ja se on päässyt läpi niistä. Se ei taatusti ole taikaluoti sille, miksi olemme niin kilpailukykyisiä, Piastri kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat